Κυρ, 27 Απρ 2025
17.5 C
Cythera

Κοζάνη: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Κοζάνης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα. Στην περιοχή η Αρχή Διαφάνειας του Υπουργείου Υγείας.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Κοζάνης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα που εμφανίστηκαν στις ανακοινώσεις της περασμένης Τρίτης (12/1) και τα οποία εμφάνιζαν σχεδόν 40 επιπλέον “ξεχασμένα” κρούσματα (από τα συνολικά 53) του περασμένου… Νοέμβρη!

Ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος έδωσε το “παρών” στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης κατά παντός υπευθύνου, ενώ την Τετάρτη παρέμβαση του Εισαγγελέα Κοζάνης ζήτησε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ζητούν οι Δήμαρχοι Εορδαίας και Κοζάνης μετά την ανακοίνωση των χθεσινών κρουσμάτων κορονοϊού στις περιοχές.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στην Κοζάνη αναμένεται κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.

Αυτή την ώρα, οι Δήμαρχοι, ο Περιφερειάρχης συνεδριάζουν με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Πώς προέκυψε το αλαλούμ με τα κρούσματα

Όλα ξεκίνησαν από την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας που εμφάνισε την ΠΕ Κοζάνης στις 12 Ιανουαρίου να έχει 53 κρούσματα κορονοϊού, όταν οι υπηρεσίες του τοπικού ΕΟΔΥ έβλεπαν στο σύστημα καταγραφής μόνο 13 ημερήσια κρούσματα.

Από επικοινωνία του αναπληρωτή διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Χαρίσου Γκοβεδάρου και του Λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου υπεύθυνου του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι είχαν προστεθεί στην ημερήσια λίστα αποτελεσμάτων της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021 συνολικά 40 κρούσματα που προέρχονταν από την περίοδο του Νοεμβρίου.

Ο κ. Γκοβεδάρος εξήγησε ότι 9 κρούσματα του Νοεμβρίου προστέθηκαν ετεροχρονισμένα στην λίστα της 11 Ιανουαρίου και ακόμη 31 στην λίστα της 12 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε δε ότι μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι αλλά 9 κρούσματα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προστέθηκαν σε ανακοινώσεις του Ιανουαρίου 2021.

Όπως τονίστηκε στην έκτακτη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου της Τετάρτης, τα παραπάνω κρούσματα που εμφανίστηκαν ετεροχρονισμένα αφορούν τον δήμο Εορδαίας και προέρχονται από ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης με το οποίο έχει συμβληθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Δύο νέες θέσεις ιατρών προκηρύσσει το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων – «Τριφύλλειο»

Δύο νέες μόνιμες θέσεις ιατρών προκηρύσσει το Γενικό Νοσοκομείο...

Η γύρα της Παναγίας στον Καραβά και την Πλατειά Άμμο

Με κατάνυξη και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε και φέτος στα πλαίσια...
00:48:07

Χωρίς χάρτη στα Κύθηρα (βίντεο)

Νότια της Πελοποννήσου, στην είσοδο του Λακωνικού κόλπου, εκεί...

Υποδοχή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και ορκωμοσία νέας νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Κυθήρων

Σε κλίμα κατάνυξης και σεβασμού προς την τοπική θρησκευτική...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img