Κούγιας για δίκη Λιγνάδη: Αφορά παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί τρίτο φύλο»

Μετά τη διακοπή της δίκης για την υπόθεση Λιγνάδη ομάδα νεαρών πλησίασε τον κύριο Κούγια και του επιτέθηκε φραστικά. Μάλιστα κάποιος από την ομάδα του έριξε και ένα μπουκάλι νερό.

Διεκόπη σήμερα, μετά από αίτημα του Αλέξη Κούγια, η δίκη για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών.

Η δίκη διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου, όπως είχε ζητήσει ο κ. Κούγιας λόγω φόρτου εργασίας του. Ο ίδιος σήμερα, σε τοποθέτηση του στη δίκη, ανέφερε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού του δράματος και τα θύματα». Ακόμη, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη υποστήριξε πως «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα». Πρόσθεσε δε, ότι «αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Λαμβάνοντας το λόγο, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής είπαν στο δικαστήριο ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ήδη έχει παραταθεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου. «Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί, γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωσή του…».

Επίσης, από την πλευρά της πολιτικής αγωγής επισημάνθηκε στο ακροατήριο ότι καταγγέλλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Τελικά, το αίτημά τους για μη διακοπή της δίκης δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Να σημειωθεί τέλος, ότι στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης, αλλά και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου.

Μετά τη διακοπή της δίκης για την υπόθεση Λιγνάδη, ομάδα νεαρών πλησίασε τον κύριο Κούγια και του επιτέθηκε φραστικά. Μάλιστα κάποιος από την ομάδα του έριξε και ένα μπουκάλι νερό.

Το περιστατικό έληξε με τον κύριο Κούγια να αποχωρεί ψύχραιμα. Να σημειωθεί ότι οι νεαροί είχαν έρθει στο δικαστήριο προκειμένου να παρασταθούν στα φερόμενα ως θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Διεκόπη σήμερα μετά από αίτημα του Αλέξη Κούγια η δίκη για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ενημέρωση για την Παροχή Πρώτων Βοηθειών στην Κυθηραϊκή Αδελφότητα

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Κυθηραϊκή Αδελφότητα ενημερωτική...

Kythera Summer Edition 2026

Κυκλοφορεί η καλοκαιρινή, ελληνοαγγλική έκδοση της ανεξάρτητης πολιτιστικής εφημερίδας...

40ήμερο Μνημόσυνο Σταυρούλας Μπαμπούνη

Τελείται το Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 και ώρα 09:30...

Ανασχηματισμός: Κώτσηρας, Μαρκόπουλος, Χατζηβασιλείου και Σούκουλη τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αλλαγές στο κυβερνητικό...

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας: Διάθεση τεμαχισμένης ξυλείας

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κάνει γνωστό...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img