Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας, 22/03, στο ATTICA TV, αναφέρθηκε στον σάλο που έχει ξεσπάσει, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει δωρεάν μέσω των φαρμακείων, τα «προσωπικά» τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, τα λεγόμενα «self tests».

Ο κος Λουράντος, είπε ότι την περασμένη Τετάρτη, η κυβέρνηση πρότεινε στους φαρμακοποιούς να διενεργούν οι ίδιοι rapid tests στους πελάτες τους, πρόταση, που κατ’αρχήν απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, με το σκεπτικό ότι δεν διαθέτουν όλα τα φαρμακεία τον απαιτούμενο χώρο για την διαδικασία. Επανήλθαν όμως αργότερα, θέτοντας ως προϋπόθεση να μπορούν – από άποψης υποδομών – όλοι οι φαρμακοποιοί να διενεργούν τα εν λόγω τεστ και φυσικά βάση αντιτίμου, δεδομένου ότι για κάθε τεστ, απαιτείται περίπου μισή ώρα.

Δύο μέρες αργότερα όμως, άκουσαν έκπληκτοι τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο, να εξαγγέλει ότι θα διατίθενται δωρεάν στα φαρμακεία τα self tests, για τα οποία όμως οι φαρμακοποιοί δεν είχαν καμία πληροφόρηση ότι αυτά διαφέρουν από τα rapid tests. Και κάπου εδώ – και με την σύγχυση να γενικεύεται – η κυβέρνηση, είτε μέσω ανώνυμων κύκλων, είτε μέσω ταγμένων κονδυλοφόρων και μέσων επικοινωνίας, αναλώθηκε σε μια εκστρατεία αποδόμησης της εικόνας του κου Λουράντου προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι ζητάει 15 ευρώ για τα self tests.

«Δεν υπάρχει χειρότερη δυσφήμιση για μένα, ουδέν ψευδέστερον από αυτό», εξανέστη ο κος Λουράντος. «Στοχοποιείς έναν άνθρωπο, επειδή νομίζεις, ότι δεν σε εξυπηρετεί», συμπλήρωσε. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής μάλιστα, εξέθεσε ακόμα περισσότερο το κυβερνητικό μπάχαλο στο θέμα, κάνοντας λόγο για άλλο κυβερνητικό στέλεχος που άφησε, με δηλώσεις του, περιθώριο αμοιβής των φαρμακοποιών και για τα self tests, στην περίπτωση που ο πολίτης δεν μπορεί να τα κάνει μόνος του.

Καταλήγοντας, ο κος Λουράντος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πρόνοια σε υγειονομικό επίπεδο, για την ασφάλεια τόσο του φαρμακοποιού, όσο και των υπολοίπων πελατών, στην περίπτωση που ανιχνευθεί θετικό δείγμα μέσω της διαδικασίας των self tests, ολοκληρώνοντας το παζλ του σχεδιασμού προχειρότητας που ακολούθησε η κυβέρνηση, σε ένα θέμα που φαίνεται πως επέλεξε ως όχημα, προκειμένου να διαχωρίσει εχθρούς και φίλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 3 =