kostas-andronikos

Αιχμηρή απάντηση στον εκδότη Μανόλη Καλλίγερο στέλνει με ανοικτή επιστολή του, μέσω του KytheraNews, ο συμπατριώτης μας Κώστας Ανδρόνικος, κάτοικος Αλίμου. Ο κ. Ανδρόνικος δηλώνει υποστηρικτής του Γηροκομείου αλλά ταυτόχρονα χαρακτηρίζει προσβλητικές ορισμένες από τις αναφορές του κ. Καλλίγερου. Ακολουθεί η επιστολή του.

Όταν δεν υπάρχει φιλότιμο υπάρχει ο εκδότης…

Μετά από πολύ σκέψη και υπομονή και επειδή ήδη την έχω χάσει, αισθάνομαι την υποχρέωση να δώσω μια απάντηση στις προσβλητικές εκφράσεις του εκδότη των Κυθηραϊκών, οι οποίες στρέφονται κατά των συμπατριωτών μου αλλά και κατά του προσώπου μου.

Αναφέρεται λοιπόν στην απόλυτη υποκρισία όσων «προέκυψαν ξαφνικά» και κόπτονται για τον πολιτισμό (τρομάρα μας) στον Άλιμο και χρησιμοποιεί λόγο απαίσιο, χυδαίο και προσβλητικό κατά εκείνων. Εγώ λέω εμάς όλων.

Έχει κάθε δικαίωμα να μας υβρίζει και να μας προσβάλλει. Αλλά δεν του φτάνει αυτό. Προσπαθεί να συνδέσει το πρόβλημα μεταξύ Πνευματικού Κέντρου και Τριφυλλείου με τη μόρφωση των Κυθηρίων του Αλίμου! Λες και δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο και στον πολιτισμό έχουν μόνο οι μορφωμένοι.

Εκείνος βέβαια περνάει τον εαυτό του για “μορφωμένο”. Αλλά ένας τόσο χυδαίος και προσβλητικός λόγος ακόμη και σε συμπατριώτες σου μόνο σε μορφωμένο δεν παραπέμπει. Σε εξειδικευμένο μπορεί.

Οι συνδρομητές σου κύριέ μου στην Αυστραλία, την Αθήνα, τον Πειραιά, τον Άλιμο κι όσοι έφυγαν από το Τσιρίγο, αμόρφωτοι – ξεαμόρφωτοι μεγαλούργησαν όπου πήγαν και κράτησαν την ταυτότητα και τα ιδανικά τους.

Αυτά τα πάνω από 80 ακίνητα καθώς και το κτήριο στην Αυστραλία όπως και τα μετρητά που στέλνει ο κάθε Τσιριγώτης από το υστέρημά του στο Γηροκομείο προέρχονται από διαφόρους “αμόρφωτους” Τσιριγώτες της Διασποράς. Αυτόν τον πλούτο τον διαχειρίζεστε εσείς, το συμβούλιό σας.

Και αντί να τους ευχαριστήσεις τους βρίζεις κιόλας. Όλος αυτός ο πακτωλός δόθηκε από Τσιριγώτες που στα παιδικά τους χρόνια διάβαζαν με τον λύχνο, έγραφαν με πλάκα και κοντύλι και ζεσταίνονταν με μαγκάλι. Και έρχεσαι εσύ με περίσσιο θράσος να τους χαρακτηρίσεις αμόρφωτους και να τους ειρωνευτείς.

Είναι μεγάλη αχαριστία εκ μέρους σου όταν καθυβρίζεις όλους αυτούς τους επώνυμους (διότι έχουν ονόματα) Τσιριγώτες ευεργέτες, που τους υποτιμάς για αγράμματους, που τους ειρωνεύεσαι και τους αποκαλείς όψιμους λάτρεις του πολιτισμού.

Θέλω μόνο να δημοσιεύσεις τη δική σου προσφορά προς το Γηροκομείο. Να μάθουμε πόσα έχεις βάλει από την τσέπη σου.

Επίσης μας στόλισες και για τα βιβλία. Αν εσύ μετράς τους ανθρώπους από τα βιβλία που έχουνε τυπώσει, τότε ναι, εμείς είμαστε οι αμόρφωτοι, αλλά τη σκόνη που έγραψες ψάξε την στα εσώψυχά σου. Δείχνεις πως δεν σ ενδιαφέρει εάν ο Τσιριγώτης είναι αμόρφωτος αρκεί να αγοράζει τα βιβλία σου όταν γυρνάς στα καφενεία να τα πουλήσεις σαν τον Άδωνι. Δεν σε νοιάζει αν τα αγοράσει και τα βάλει στο ράφι να σκονίζονται, αρκεί να πληρώσει.

Επίσης Μανώλη «ψεκασμένοι» είμαστε πολλοί Τσιριγώτες από την εσκεμμένη αδιαφορία – ανεπάρκεια του κράτους να μας μορφώσει. Γιατί ίσως έτσι βολεύει.

Αυτό όμως που με ξεπερνά και με εκπλήσσει είναι το εξής: Πώς κατάφερες και έπεισες ακόμη και φίλους μου Ποταμίτες. Ειδικά τον Σπύρο. Σπύρο μου με ρώταγες με τι δόλωμα ψαρεύω στο μπουγάζι. Πάντως όχι με το ίδιο που σας έβαλε ο εκδότης και σας έστρεψε εναντίον των κατοίκων του Αλίμου. Εναντίον Τσιριγωτών. Εναντίον μας. Έχεις αντίληψη και καταλαβαινόμαστε.

Το δόλωμα Σπυράκο μου που σας έβαλε είναι το Θεοδωράκειο δίλημμα «Καραμανλής ή Τανκς». Δηλαδή όποιος είναι υπέρ του Πνευματικού είναι συγχρόνως εναντίον του Γηροκομείου. Ας μάθει λοιπόν ο κύριος μεγαλοεκδότης: Όχι ρε, είμαστε περισσότερο από εσένα με το Γηροκομείο. Ειδικά εσένα.

Ο καθένας από εμάς συνεισφέρει από το υστέρημά του για την στήριξη του Γηροκομείου.

Γι’ αυτό λοιπόν σε προτρέπω να βάλεις ένα τέλος στη χυδαιότητα, δεν έχουμε ανάγκη να μας κάνεις νουθεσίες, μαθήματα γραμματικής και γνώσεων. Αφιερώσου στις πωλήσεις των βιβλίων σου. Αν πάλι έχεις κουραστεί με όλους εμάς τους ΑΞΕΧΑΣΤΟΥΣ, μπορείς και να παραιτηθείς. Ουδείς αναντικατάστατος!

Δεν θέλω να σε ακολουθήσω άλλο σε αυτό τον κατήφορο που διάλεξες. Δεν περίμενα ότι θα φτάσεις μέχρι εκεί.

Άμε στο καλό, Μανώλη.

Κώστας Ανδρόνικος
Κάτοικος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 + 14 =