Κορονοϊός – Πέτσας: Καμία αλλαγή στο ωράριο κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Ρεβεγιόν, θα κάνουμε το μεσημέρι.» Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα lockdown.

Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε τις προθέσεις της – δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου – όσον αφορά την παράταση των μέτρων για το ωράριο κυκλοφορίας και το εορταστικό ρεβεγιόν, το οποίο και «μεταφέρεται» το μεσημέρι με συμμετοχή έως 9 ατόμων,  δεδομένου ότι το βράδυ και συγκεκριμένα από τις 22:00 έως τις 05:00 θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων, ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δυτικής Αττικής – Κοζάνης», τόνισε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας» σημείωσε.

Φαίνεται λοιπόν, ότι το κυβερνητικό επιτελείο, όχι μόνο δεν αναθεώρησε τον αρχικό του σχεδιασμό για τους περιορισμούς ελέω πανδημίας, αλλά προσανατολίζεται στο να επεκτείνει το αυστηρό lockdown – τύπου Δυτικής Αττικής και Κοζάνης – και σε άλλες περιοχές, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα συνηγορήσουν για κάτι τέτοιο.

«Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Πέτσας, για να προσθέσει:

«Όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εαν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί»

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι τον Φεβρουάριο – Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας. Κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ραντεβού και να μην το απορρίπτουν. 

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ Πέτσας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας. Για το θέμα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ Πέτσας τόνισε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά.

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Δημητρίου Λουράντου (Σπυρίδου)

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων εκφράζει τα...

Αντώνης Μαυρομμάτης για το «Κασιμάτειον»: «Δικαίωση των προσπαθειών μας η πιστοποίηση της Μονάδας»

Τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της Ειδικής Πιστοποίησης Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής...
00:07:39

Ε. Χαρχαλάκης: Η επιδοματική πολιτική για γιατρούς και εκπαιδευτικούς δεν είναι δουλειά της Αυτοδιοίκησης

Στο μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των νησιωτικών υποδομών και...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img