endokrinikes-epiplokes

Νέο κρούσμα κορονοϊού ανιχνεύτηκε χθες στο λιμάνι του Διακοφτίου, κατά την διενέργεια rapid tests στους επιβάτες από Πειραιά. Το κρούσμα στην συνέχεια επιβεβαιώθηκε με μοριακό τεστ και ο φορέας απομονώθηκε, ενώ ακολουθούνται τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ιχνηλάτησης.

Από το Νοσοκομείο, τονίζουν ότι η κατάσταση «ελέγχεται πλήρως», με τα περισσότερα από τα παλιά περιστατικά να έχουν ιαθεί. Δεν υπάρχουν νεότερα για την κατάσταση του ασθενούς που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα, το βράδυ της 8ης Μαρτίου.

Προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί στην Πολιτική Προστασία Κυθήρων, το γεγονός, ότι πολλοί επιβάτες αρνούνται να κάνουν τεστ κατά την άφιξή τους στο νησί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τις χθεσινές 47 αφίξεις, δέχτηκαν να υποβληθούν σε rapid test, μόνο οι 22.

Σε κάθε περίπτωση, η ειδική βαρύτητα που πρέπει όλοι να δίνουμε στα εξατομικευμένα μέτρα πρόληψης, δεν μπορεί να έχει αντίκρυσμα, παρά όταν συνοδεύεται και από ανταπόκριση σε συμμετοχικές διαδικασίες, όπως είναι τα rapid tests, τα οποία είναι και δωρεάν, συν τοις άλλοις.

Όσον αφορά το εμβολιαστικό μέτωπο, τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι άκρως ενθαρρυντικά. Αυτή τη στιγμή, είναι ανοιχτή η διαδικασία για την ηλικιακή ομάδα των 60, ενώ στόχος είναι, μέχρι το τέλος Απριλίου να έχει εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση το σύνολο του πληθυσμού των Κυθήρων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 − twelve =