Εφιαλτικά είναι τα νέα για την πορεία του παγκόσμιου τουρισμού την χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού. Σύμφωνα με αυτά, καταγράφηκε ελεύθερη πτώση στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις κατά 70%, τους πρώτους μήνες του έτους, συνέπεια της πανδημίας covid-19.

Η πτώση αυτή αντιπροσωπεύει 700 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις τουριστών και απώλεια 730 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον παγκόσμιο τουριστικό τομέα, «δηλαδή οκταπλάσιες απώλειες σε σχέση με τις απώλειες που προκάλεσε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO).

Τις μεγαλύτερες απώλειες (-79%) κατέγραψε η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καθώς επλήγη πρώτη από την πανδημία. Ακολουθούν η Αφρική και η Μέση Ανατολή (-69%), η Ευρώπη (-68%) και η αμερικανική ήπειρος (-65%).

Η Ευρώπη παρουσίασε μια μικρή ανάκαμψη την καλοκαιρική περίοδο, η οποία όμως ήταν βραχείας διαρκείας, μιας και η έξαρση των κρουσμάτων στο τέλος της θερινής σεζόν, ενεργοποίησε εκ νέου τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Για την καθίζηση του παγκόσμιου τουρισμού, ευθύνονται κατά τον UNWTO, η βραδύτητα ελέγχου της επιδημίας, η έλλειψη συντονισμένης απάντησης μεταξύ διαφορετικών χωρών για την εφαρμογή κοινών πρωτοκόλλων, καθώς και η επιδείνωση της οικονομικής συγκυρίας.

Η ανάκαμψη σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αναμένεται πριν από το τέλος του 2021.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 4 =