Ακολουθεί κοινό δελτίο Τύπου του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων CeriGo και του Νέου Αντιδημάρχου Οικονομικών και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Στρατηγό, για την τουριστική ανάπτυξη των Κυθήρων.

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση εργασίας του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Cerigo με τoν νέο  Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Τουρισμούκ. Γεώργιο Στρατηγόπροκειμένου να υπάρξει αμφίδρομη ενημέρωση και να  δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατόν δράσεις, τόσο για την γενικότερη Τουριστική ανάπτυξη των Κυθήρων, όσο και για τα  θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες του Τουρισμού και ιδιαίτερα  τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων. Είχε προηγηθεί η αποστολή στον αντιδήμαρχολίστας εκκρεμών θεμάτων, ώστε η συζήτηση να γίνει εντός συγκεκριμένων πλαισίων.

Η  γενικότερη θεματολογία της συζήτησης ήταν η παρακάτω:

1.Καταγραφή και αποδοχή των πολλών εκκρεμών θεμάτων που άπτονται της Ανάπτυξης του Τουρισμού στα Κύθηρα και καθορισμός διαδικασίας αντιμετώπισης τους. 

2. Ανάπτυξη Τουριστικής Προσφοράς:

• Σχέδια και προτάσεις για την ενίσχυση της τουριστικής προσφοράς στην περιοχή μας, με σεβασμό στο Περιβάλλονστην αειφορία, στην ποιότητα των Υπηρεσιών και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Κυθήρων. 

3. Συνεργασία με τον Δήμο

• Ενίσχυση της συνεργασίας με τον Δήμο, για τη βελτίωση των υποδομών και την προώθηση του Ποιοτικού  Τουρισμού με Πρόγραμμα, Σχέδιο και ουσιαστική ανάληψη των υποχρεώσεων του Δήμου.  

4. Τρέχουσες Προκλήσεις και Προβλήματα:

• Εξέταση των τρεχουσών προκλήσεων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά καταλύματα και προγραμματισμός, στο μέτρο του δυνατού, για την άμεση επίλυση τους.

5. Προτάσεις για Βελτίωση:

• Επίλυση προβλημάτων και υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση του τουριστικού τομέα μέσω μιας συνεχούς, ουσιαστικής και αποτελεσματικής συνεργασίας.

Στα παραπάνω θέματα που ζητήθηκαν, το διοικητικό συμβούλιο ενημέρωσε τον κ. Αντιδήμαρχο για την στασιμότητα του συνόλου των εκκρεμών θεμάτων και την συσσώρευση προβλημάτων που πρέπει πλέον να αντιμετωπιστούν με άλλο πνεύμα συνεργασίας και ενημερώθηκε τόσο για τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής και του Αντιδημάρχου για κάθε ένα ζήτημα, καθώς και για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει, στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του.

Στα συμπεράσματα της δίωρης και πλέον συνάντησης, που διενεργήθηκε σε ένα πολύ θετικό κλίμα, ζητήθηκε να υπάρξει μια στενότερη, οριοθετημένη, συνεργασία και από τις δύο πλευρές. Συμφωνήθηκε η συνεχής  ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η δέσμευση από την πλευρά του Αντιδημάρχου, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει, ενός στρατηγικού πλάνου πάνω σε θέματα τουρισμού, αλλά και ενός ειδικότερου πλάνου για την φετινή χρονιά.

Ευχόμαστε  η συνάντηση αυτή να είναι η απαρχή μιας νέας  συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου των Τουριστικών  Καταλυμάτων, με θετική διάθεση, βασισμένη στην ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων και στην εκπεφρασμένη βούληση για την επίλυση  των προβλημάτων της Τουριστικής Ανάπτυξης των Κυθήρων, με  ουσιαστικές  δράσεις  και  έργα από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 − eight =