kerameos-me-allagmena-protokolla-nea-sxoliki-xronia

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς, η Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως είναι «απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευσης. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν όμως και άλλα μέτρα».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Από χθες (σ.σ. Πέμπτη 15 Ιουλίου) άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι για την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για διδακτικό προσωπικό και φοιτητές, ως προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων. «Θα τα εξετάσουμε όλα», ξεκαθάρισε η υπουργός, επισημαίνοντας σχετικά ότι «περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Οι αλλαγές στα σχολεία

Η υπουργός είπε ότι από τον Σεπτέμβριο «θα πάνε σε νηπιαγωγεία τα παιδιά από 4 ετών σε όλη την Ελλάδα. Από το νηπιαγωγείο θα γίνονται δραστηριότητες στα αγγλικά, αλλά και μια σειρά από δεξιότητες, από ρομποτική μέχρι επαγγελματικό προσανατολισμό, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχουν διπλασιαστεί τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε όλη την χώρα, ξεκινούν τα πρώτα πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια και γίνονται 11.700 μόνιμοι διορισμοί, οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση εδώ και 12 χρόνια».

Σε ότι αφορά την μείωση των εισαχθέντων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως είπε ότι «έχουμε 9.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι, που κρίθηκε ότι δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να συμπληρώσουν μηχανογραφικό. Το μηχανογραφικό για πρώτη φορά θα είναι διπλό για την δήλωση Σχολών για τα Πανεπιστήμια, αλλά και για τα δημόσια ΙΕΚ. Μέχρι 27.000 παιδιά μπορούν να εγγραφούν σε δημόσια ΙΕΚ και σε ειδικότητες που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × two =