Με την πρώτη προσέγγιση, αντιλαμβάνεσαι πως έχεις απέναντί σου έναν απόλυτα συνηθισμένο άνθρωπο, ο οποίος εντρυφεί στην ζωή με τρόπους που ξεπερνούν τα ειωθότα. Τα συμβατικά, τα τετριμμένα. Μια γυναίκα, με μυστικιστική, σχεδόν σαμανική εκφορά του λόγου, που δεν απαιτεί όμως μυημένους για να «συντονιστούν» μαζί της.

Αυτή είναι η τέχνη της Κάτιας Φωτεινοπούλου. Μιας θεραπεύτριας ολιστικής προσέγγισης, που επί πέντε συναπτά έτη, ανανεώνει την ερωτική της σχέση με τα Κύθηρα και επαναπροσδιορίζεται μέσω της «γλυκειάς ενέργειας» στην οποία το νησί είναι εμβαπτισμένο. Η ίδια, την αποκαλεί «αγάπη για τον ίδιο μας τον εαυτό, στα πρότυπα της Ουράνιας Αγάπης που εκπέμπει η Κυθέρεια Αφροδίτη». Μια διαδικασία διαρκούς προσωπικής μεταμόρφωσης και, μέσω αυτής, διαμόρφωσης του ζωτικού χώρου στον οποίο ζει και κινείται.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Kythera.News, μιλάει για την δουλειά της, μέρος της οποίας αποτελεί η εναλλακτική θεραπεία sound bath, η οποία βρήκε τεράστια αποδοχή στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού και το φετινό καλοκαίρι. Παράλληλα, εξηγεί τον ρόλο του θεραπευτή και αναλύει γιατί είναι σημαντικό για τον άνθρωπο να «θυμηθεί την ενέργειά του», «καθαρισμένη» από την «ομίχλη» των αναμνήσεων, των σκέψεων και των προσωπικών πεποιθήσεων. Επίσης, αναφέρεται στην άριστη συνεργασία της με το El Sol και την Βανέσσα Ράϊκου και καταθέτει την πρότασή της για το πώς μπορούν οι ολιστικές θεραπείες που εξασκούνται στα Κύθηρα να συμβάλλουν, από κοινού με άλλες δραστηριότητες που ευδοκιμούν στο νησί, στην περαιτέρω ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, για το καλύτερο δυνατό αποτύπωμα του τόπου στο τουριστικό γίγνεσθαι.

Γνωρίστε καλύτερα την Κάτια Φωτεινοπούλου και όλο το πλέγμα των υπηρεσιών που προσφέρει, εδώ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven − five =