trifylleio-nosokomeio

Θέμα οξείας εσωτερικής αντιπαράθεσης μεταξύ των εργαζομένων του Τριφύλλειου Νοσοκομείου Κυθήρων προκύπτει μετά τη σημερινή διακίνηση εγγράφου που δημοσίευσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Adelin-FM. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό διατυπώνεται ενυπόγραφα η διαμαρτυρία μερίδας εργαζομένων στο Νοσοκομείο, όσον αφορά την ανάρτηση – ανακοίνωση κειμένου από το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων την Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 με το οποίο το όργανο υιοθετεί πλήρως τις θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και μάλιστα ομόφωνα όπως αναφέρει.

Σοβαρές καταγγελίες για «Αντιεμβολιαστική Προπαγάνδα»

Με δηκτικό ύφος οι 11 εργαζόμενοι που υπογράφουν και κοινοποιούν σήμερα τη διαμαρτυρία αναφέρουν πως «Η “ωραία” φράση ΝΑΙ στον εμβολιασμό ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα, καλύπτει και τους ΑΡΝΗΤΕΣ του εμβολίου, οι οποίοι στην πραγματικότητα λένε: ΟΧΙ στον εμβολιασμό, ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα». Συμπληρώνουν δε ότι δεν εκφράζουν καμία αλληλεγγύη προς τους αρνητές του εμβολίου, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν αποτελούν πλειοψηφία στις τάξεις των ανεμβολίαστων εργαζομένων. Στο τέλος της διαμαρτυρίας προβαίνουν σε μία σοβαρότατη καταγγελία, επικαλούμενοι την αλήθεια ότι μερικοί από τους αρνητές ασκούν αντιεμβολιαστική προπαγάνδα που άπτεται των αρμοδιοτήτων εισαγγελικής έρευνας!

Το επίμαχο κείμενο

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κυθήρων

Το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων ανήρτησε κείμενο στο οποίο αναφέρει ότι ομόφωνα υιοθετεί πλήρως τις θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Η “ωραία” φράση ΝΑΙ στον εμβολιασμό ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα, καλύπτει και τους ΑΡΝΗΤΕΣ του εμβολίου, οι οποίοι στην πραγματικότητα λένε: ΟΧΙ στον εμβολιασμό, ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα.

Εμείς που και εμβολιασμένοι είμαστε και τα μέτρα τηρούμε δεν αισθανόμαστε αλληλέγγυοι με τους αρνητές του εμβολίου. Η υποχρεωτικότητα ανέκυψε προχθές και έχουν περάσει ήδη οχτώ μήνες από τότε που όλοι οι υγειονομικοί μπορούσαν να εμβολιαστούν. Να μην καλυπτόμαστε λοιπόν πίσω από την υποχρεωτικότητα που ήρθε τώρα. Δηλαδή, αν δεν έρχονταν θα εμβολιαζόντουσαν οι αρνητές; Οι συνάδελφοι που πράγματι πιστεύουν στον εμβολιασμό, αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα στο δικό μας ίδρυμα είναι λίγοι.

Ας πούμε την αλήθεια: ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ στο ίδρυμα μας, είναι αρνητές και μερικοί από αυτούς ασκούν και αντιεμβολιαστική προπαγάνδα, πράγμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων εισαγγελέα. Για όλα τα ανωτέρω η ανάρτηση του ΔΣ, δεν εκφράζει όλα τα μέλη του συλλόγου τα οποία και διαχωρίζουν τη θέση τους.

Καλλιγέρου Μαρία
Παπαδήμα Ελένη 
Ψαρράς Γαβριήλ
Δεδούκος Νικόλαος
Γράλιστα Παναγιώτα 
Κοντομάρη Μαρία
Καστρίσιος Γαρυφαλιά
Αποστόλου Ιωάννα
Τρύφον Μιχαήλ
Νταϊλιάνας Δημήτριος
Αρμπιλιά Σταυρούλα (μέλος στο Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων)

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων αύριο Τρίτη

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Κώστα Καψάλη μας επιβεβαιώθηκε ότι η απόφαση του Δ.Σ υπήρξε ομόφωνη ως προς την υιοθέτηση του κειμένου της ΠΟΕΔΗΝ και μας ενημέρωσε ότι συγκαλείται Έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύριο Τρίτη 10 Αυγούστου. Στη συνέλευση αναμένεται να συζητηθούν όσα βγήκαν σήμερα στη δημοσιότητα, να αποφασιστεί η στάση συλλόγου και εργαζομένων όσον αφορά το θέμα καθώς και η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Αυγούστου 2021 (Πανελλαδική Στάση Εργασίας 10πμ – 15μμ).

Σταυρούλα Αρμπιλιά: «Συμφωνώ ως προς το θέμα της μη υποχρεωτικότητας, διαφωνώ με επιμέρους αναφορές στο κείμενο της ΠΟΕΔΗΝ»

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το κείμενο που διακινήθηκε σήμερα έφερε την υπογραφή της κ. Σταυρούλας Αρμπιλιά ιατρού μικροβιολόγου, επιμελήτριας Α’ του Βιοπαθολογικού – Βιοχημικού τμήματος στο ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ, δεδομένου ότι είναι μέλος του Δ.Σ που ομοφώνως αποφάσισε την υιοθέτηση του κειμένου της ΠΟΕΔΗΝ. Επικοινωνήσαμε με την κ. Αρμπιλιά για να έχουμε την τοποθέτησή της στο ζήτημα και μας απάντησε σχετικά με την σημερινή διαφοροποίηση ότι ναι μεν προσωπικά υποστηρίζει την μη υποχρεωτικότητα εμβολιασμού αλλά διαφωνεί με επιμέρους σημεία του κειμένου της ΠΟΕΔΗΝ όπως η παράγραφος «Οι ανεμβολίαστοι Υγειονομικοί στην πλειονότητά τους δεν νόσησαν ούτε μία φορά από κορωνοϊό» και άλλα σημεία.

Συνέλευση στη σκιά των κατηγοριών περί Αντιεμβολιαστικής Προπαγάνδας

Ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση η οποία θα διενεργηθεί υπό τη σκιά των σοβαρών κατηγοριών περί Αντιεμβολιαστικής Προπαγάνδας και της επίκλησης της εισαγγελικής έρευνας στο ζήτημα. Η καταγγελία των 11 εργαζομένων που υπογράφουν τη διαμαρτυρία κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και προκαλεί μεγάλη ανησυχία όχι μόνο στους κύκλους των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά και στους κατοίκους του νησιού

Πρέπει να αναφερθεί ότι μέχρι πριν την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη (4820/13.07.2021) και τις αντιδράσεις που επακολούθησαν στις τάξεις των υγειονομικών πανελλαδικώς, η εντύπωση που έδιναν το Νοσοκομείο Κυθήρων, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι σε αυτό αποτελούσε σημείο αναφοράς τόσο στο επίπεδο της αντιμετώπισης του κορονοιού,  σε διάγνωση και νοσηλεία, όσο και στο επίπεδο της διοργάνωσης του εμβολιαστικού προγράμματος “Ελευθερία”. Η εμπιστοσύνη που εμπνέει το νοσοκομείο στους πολίτες σήμερα, δείχνει να δέχεται ένα σημαντικό πλήγμα μετά από όσα γεγονότα καταγράφονται και καταγγέλλονται και είναι προφανές ότι η αυριανή ημέρα θέτει όλες τις πλευρές προ των ευθυνών τους. Επιβάλλεται από την γενικότερη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας να δοθεί ξανά σήμα εμπιστοσύνης στην τοπική κοινωνία, σε μία περίοδο που ο ρυθμός εμβολιασμού δεν δείχνει επιτάχυνση αλλά επιβράδυνση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Εμβολιασμοί στατιστικά
Επίσημα Στοιχεία Εμβολιασμών του GOV.GR την 08/08/2021

Γιανάκος: «Ο Βούρδουλας διχάζει» αλλά και… αποδοκιμασία από αρνητές

Στις 21 Ιουλίου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δήλωνε σε συγκέντρωση πως οι υγειονομικοί είναι ανεπιφύλακτα υπέρ του εμβολιασμού και πως «δεν χωράνε αρνητές του κορωνοϊού και τον εμβολίων». Κάποιοι/ες όμως από τους συγκεντρωμένους τον αποδοκίμασαν έντονα! Παρά τις διαφοροποιήσεις μερικών αρνητών οι θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ επεκτείνονται σε μία σειρά θεσμικών ζητημάτων: «Δεν πιστεύουμε ότι με τον βούρδουλα θα αυξήσουμε τα ποσοστά του εμβολιασμού, φοβίζουμε τους επιφυλακτικούς πολίτες και έτσι δεν θα πετύχουμε το τείχος ανοσίας που όλοι θέλουμε» δήλωσε ο Μ. Γιανάκος. «Τα εμβόλια είναι σημαντικά για τις ζωές μας, διαφωνούμε όμως με την υποχρεωτικότητα, την άδεια άνευ αποδοχών που υποκρύπτει απόλυση» τόνισε. Όπως φαίνεται η σύγχυση που έχει προκαλέσει ο νόμος Χατζηδάκη περί υποχρεωτικότητας διαπερνά όλο το φάσμα των εργαζομένων, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι εμβολιασμένοι, αφού παρατηρούνται διαφοροποιήσεις είτε στους μεν είτε στους δε, αναλόγως προσωπικών επιλογών. Είναι γεγονός ότι με το νόμο της  υποχρεωτικότητας όλα τίθενται εν αμφιβόλω και όλα είναι στον αέρα. Εργασιακά δικαιώματα, αποδοχές, εργαζόμενοι αλλά και αναπλήρωση οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ.

Η εμβολιαστική αποτυχία ψάχνει «αντίδοτο» στην Υποχρεωτικότητα

Η εμβολιαστική αποτυχία στον γενικό πληθυσμό πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση που αναζητά λύσεις για να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο και να χτίσει το τοίχος ανοσίας που χρειάζεται εν’ όψει του 4ου κύματος και του χειμώνα.  Η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς φαίνεται περισσότερο ως ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης, δεδομένου ότι το 90% και πλέον των εργαζομένων στα Νοσοκομεία είναι ήδη εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι εμβολιασμένοι κατά 94,3% (οι υπόλοιποι έχουν ανοσία λόγω νόσησης από τον ιό), ενώ το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό πάνω από 80%. Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σημειώνει ότι το 90% του προσωπικού των νοσοκομείων έχει ανοσία είτε μέσω εμβολιασμού είτε μέσω φυσικής νόσησης. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις εκτιμούν ότι περίπου 10.000 είναι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού. Μπορεί στο μεγαλύτερο ποσοστό γιατροί και νοσηλευτές να έχουν εμβολιαστεί, αλλά σε απόλυτους αριθμούς περίπου 25.000 επαγγελματίες υγείας δεν έχουν εμβολιασθεί.

Στο ίδιο διάστημα η κυβέρνηση πήρε πίσω το την Υποχρεωτικότητα στους Εκπαιδευτικούς. Η Εφημερίδα Καθημερινή αναλύει γιατί ο πρωθυπουργός υποχώρησε με κύριο μέλημα να υπάρχει ομαλότητα στην επιστροφή στα θρανία. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε αδιέξοδα, την ώρα που οι εργαζόμενοι διχάζονται.

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο την ανακοίνωση του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ»

https://kythera.news/ergazomenoi-trifylleioy-nosokomeioy-yper-emvoliasmoy-kata-tis-ypochreotikotitas/

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten + 4 =