kapsali-metanastes

«Ξεχασμένοι» στον μόλο του Καψαλίου από το πρωί της Κυριακής, 02/10, όταν το σκάφος που τους μετέφερε, προσάραξε στα Κύθηρα, παραμένουν 47 Αφγανοί παράτυποι μετανάστες.

Πρόκειται για 11 οικογένειες, με 13 παιδιά και 2 βρέφη, που “φιλοξενούνται” στο υπόστεγο του μόλου και έχουν καταγραφεί από τις αρχές την Δευτέρα, 03/10.

Παρόλα αυτά, και ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμενόταν η μεταφορά τους εκτός νησιού ήδη από το βράδυ της ίδιας ημέρας (03/10), φτάσαμε στην πέμπτη μέρα παραμονής τους στα Κύθηρα χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα αναχωρήσουν. Το χειρότερο, δε, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται επί 4 βράδια σε εξωτερικό χώρο, δίπλα στο κύμα. Και αν για τους ενήλικους, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η κράση τους θα τους προστατέψει ως ένα βαθμό, ποιος μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για τα παιδιά και ειδικά για τα 2 βρέφη. Όπως μας ανέφερε χαρακτητιστικά εθελοντής από την Ομάδα Αλληλεγγύης Κυθήρων, ενέχει ο κίνδυνος τα βρέφη «την πέμπτη μέρα να κοιμηθούν στο νοσοκομείο».

Το πρόβλημα είναι δεδομένο. Τα Κύθηρα δεν διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή για την επί μακρόν φιλοξενία, σίτιση και περίθαλψη μεγάλου αριθμού αιτούντων ασύλου. Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό, ότι όλες αυτές τις ημέρες, ήταν κυρίως χάρη σε προσωπικά έξοδα εθελοντών αλλά και στην συνδρομή των λίγων εστιατορίων στην περιοχή του Καψαλίου που έχουν μείνει ανοιχτά, που οι μετανάστες – πρόσφυγες έτυχαν μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × five =