Ωραία χρόνια. Τότε που τα Πιτσινιάνικα έσφυζαν από ζωή και ζούσαν την καθημερινότητα με γέλια, πειράγματα, μαντινάδες, κόντρες στην πρέφα, χορούς και τραγούδια στο θρυλικό καφενείο του Γιάννη του Καλλίγερου.

Διακόσους κατοίκους είχε τα “καλά τα χρόνια” το χωριό. Και επιπλέον, μπακάλικο και δύο χασάπικα που τροφοδοτούσαν τον Μέσα Δήμο. Κι όπως αναφέρει ο ίδιος ο κυρ-Γιάννης στην κάμερα του TTV Kythira, διοργάνωνε στο καφενείο χορούς με 25 ντόπιες κοπέλες σε σταθερή συμμετοχή και τους θαμώνες να κατακλύζουν ασφυκτικά το καφενείο, στην πλειοψηφία τους όρθιοι εξαιτίας της στενότητας του χώρου.

Στο βίντεο που γυρίστηκε το 1999, θα ακούσετε ιστορίες για κυνήγι μπεκάτσας με τον “Τουρλόπαππα” στην Παλιόπολη και τον κυρ-Γιάννη να έχει ένα μικρό ατύχημα για το οποίο του έβγαλαν και δίστιχο. Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει η αποκάλυψη για το ποιος ήταν ο “άσσος” στην πρέφα και ποιο το προσωνύμιο που του είχαν χαρίσει για τα κατορθώματά του στο… σπορ.

Αυτά και άλλα πολλά στην σημερινή αναδρομή στα τεκταινόμενα της ζωής μιας άλλης εποχής στα Κύθηρα. Που νοσταλγούν οι παλιοί και μαθαίνουν οι καινούργιοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen − ten =