Η αστυνομία του Κεμπέκ, ανακοίνωσε πριν από λίγο, ότι συνέλαβε έναν άντρα, σχετικά με την αιματηρή επίθεση εναντίον πολιτών που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με το Radio Canada υπάρχουνδύο νεκροί και πέντε τραυματίες. Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, καταδίωξε έναν άνδρα «ντυμένο με μεσαιωνικά ρούχα» κι οπλισμένο με ένα αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, ο οποίος είχε αφήσει «πολλά θύματα». Η Αστυνομία ανέφερε το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι Αρχές ανέφεραν ακόμα πως πέντε θύματα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, ωστόσο, δεν υπήρχε περαιτέρω ενημέρωση για την κατάστασή τους.

Η εκπρόσωπος Etienne Doyon είπε, «Συνεχίζεται η έρευνα, αλλά πρόκειται περί σοβαρής επίθεσης», αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι τρομοκρατικό χτύπημα.

Το Κεμπέκ είναι γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά και προφανώς το μυαλό όλων πηγαίνει στις διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά γαλλικών στόχων, κυρίως ναών στη γαλλική επικράτεια από μουσουλμάνους «μοναχικούς λύκους» με το τελευταίο θύμα να είναι ο Ελληνας ιερέας στη Λιόν.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen − three =