italia-prasino-fos-efthanasia
Φωτογραφία Αρχείου

Το ιταλικό σύστημα Υγείας της περιφέρειας Μάρκε, με πρωτεύουσα την Ανκόνα, άναψε το «πράσινο» φως στην «ιατρικά υποστηριζόμενη αυτοκτονία» (ευθανασία) ενός τετραπληγικού ασθενή. Ο συγκεκριμένος ασθενής, που τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν συμβατικά «Μάριο», είναι πρώην οδηγός φορτηγού. Για μία δεκαετία, εξαιτίας σοβαρού τροχαίου, είναι τετραπληγικός, έχει παραλύσει όλο του το σώμα.

Για περισσότερο από έναν χρόνο, ο 43χρονος Μάριο ζητεί από νοσοκομείο της Ιταλίας να ελέγξει την κατάσταση της υγείας του και να του επιτρέψει να λάβει φαρμακευτική ουσία που θα του επιτρέψει να πεθάνει. Μάλιστα το καλοκαίρι που μα πέρασε ο ασθενής είχε καταγγείλει τις υγειονομικές αρχές της περιφέρειας στην οποία ζει διότι, όπως υποστήριξε παραβίασε το δικαίωμά του στην αυτοκτονία. Είναι η πρώτη φορά που ασθενής στην Ιταλία κινήθηκε δικαστικά κατά των υγειονομικών αρχών ζητώντας να αυτοκτονήσει.

Μετά από συνεχόμενες αρνήσεις των δικαστηρίων, επιτροπή δεοντολογίας του ιταλικού συστήματος υγείας βασίστηκε σε απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, βάσει της οποίας η «ιατρικά υποστηριζόμενη αυτοκτονία» (ευθανασία) μπορεί να επιτραπεί εφόσον υπάρχει ξεκάθαρη βούληση του ασθενή, η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη και οι πόνοι του αφόρητοι.

«Αισθάνομαι πιο ανάλαφρος, έχω αδειάσει από όλη την ένταση που συσσωρεύτηκε μέσα μου με τα χρόνια», όπως αναφέρει το italy24news.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − fourteen =