Βρισκόμαστε στο 2021. Ψηφιακή εποχή με τα όλα της. Για να μπουν τα παιδιά στο σχολείο τους, πρέπει κάθε Τρίτη και Παρασκευή να επιδεικνύουν μια δήλωση την οποία τυπώνουν σε χαρτί και υπογράφουν οι γονείς τους.

Για να παραχθεί αυτή η δήλωση, ο γονέας μπαίνει σε μια υπέροχα υπερμοντέρνα πλατφόρμα στην οποία ταυτοποιείται εισάγοντας τους προσωπικούς του κωδικούς με τους οποίους αναγνωρίζεται από το κράτος ή τις τράπεζες. Άρα, αρχικά, η υπογραφή περισσεύει.

Στην πλατφόρμα αυτήν συμπληρώνει κάθε μα κάθε φορά το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης και ΑΜΚΑ, δηλαδή ΣΤΑΘΕΡΑ και ΑΠΑΡΑΛΛΑΚΤΑ στοιχεία των σταθερών και απαράλλακτων παιδιών του.

Και ενώ κανείς άριστος άσσος, ντροπή της πληροφορικής δεν φρόντισε αυτά τα σταθερά στοιχεία να μπορεί ο χρήστης να τα αποθηκεύει και να προσυμπληρώνονται στην φόρμα κάθε φορά, κατασκεύασαν την πιο σούπερ υπερτέλεια πλατφόρμα edupass στην οποία τώρα ο γονέας καλείται να συμπληρώνει κάθε φορά και το σχολείο των παιδιών του! Και όχι έτσι απλά 40ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, αλλά φορμαρισμένο, κατηγοριοποιημένο ιδεοψυχαναγκαστικά σαν τις εικόνες που παραθέτω.

Και πες πως το καταφέρνει και αυτό ο άμοιρος γονέας και φτάνει στην εκτύπωση. Εκεί, για άγνωστο λόγο έχει δύο επιλογές (3η εικόνα) και ανάθεμα αν βρει κάπου οδηγίες. Ακολουθεί την πεπατημένη και εκτυπώνει την Σχολική Κάρτα, διότι έως τώρα αυτό έκανε.

Το μαρτύριο δεν τελειώνει εδώ. Γιατί πολλοί γονείς έχουν και δύο και τρία και παραπάνω παιδιά. Προσφέρει η πλατφόρμα έναν τρόπο να πας κάπως από εκεί που είσαι σε νέα δήλωση; Όχι, αυτό είναι φαίνεται ξεπερασμένη και ανιαρή πληροφορική. Θα πάει και θα ξαναγράψει edupass στον browser.

Αυτό το μεγαλούργημα όπως ενημερωνόμαστε από το Πρώτο Φλέμα:
…συνιστά αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι προσβάσιμη από το gov.gr. Υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ η άντληση των στοιχείων πραγματοποιείται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ.

Νιώθω σαν κατάδικος που σπάει πέτρες. Ξανά και ξανά και ξανά.

Νατάσα Βάσιλα

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − three =