Ισπανία: Εντοπίστηκε πλοίο ελληνικών συμφερόντων με 4,5 τόνους κοκαΐνη

Ακινητοποιήθηκε μετά από κοινή επιχείρηση της Αστυνομίας, και των τελωνειακών αρχών, κοντά στα Κανάρια Νησιά. Συνελήφθησαν 15 άτομα

Φορτηγό πλοίο υπό ελληνική διαχείριση στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων, με 4,5 τόνους τόνους κοκαΐνης εντόπισαν οι Ισπανικές  αρχές.

Το Blume (κατασκευής 2005) ακινητοποιήθηκε την Τρίτη (17/1) 193 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφε, την πρωτεύουσα των Καναρίων Νήσων, ανέφερε ο ιστότοπος Eldia es Tenerife και επιβεβαίωσε ο έγκυρος ιστότοπος Trade Winds.

Το πλοίο με σημαία Τόγκο φέρεται να έπλεε με απενεργοποιημένο το σήμα εντοπισμού AIS. Η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 17 Ιανουαρίου. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Σάντος στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου.

Ακινητοποιήθηκε μετά από κοινή επιχείρηση της Αστυνομίας, και των τελωνειακών αρχών, κοντά στα Κανάρια Νησιά καθώς διαπιστώθηκε οτι μετέφερε 4.5 τόνους κοκαΐνης -αν και αρχικά υπολογίστηκε ότι επρόκειτο για 3 τόνους κοκαΐνης, αφού ζυγίστηκαν τα δέματα διαπιστώθηκε οτι μετέφερε 4.5 τόνους- ενώ έπλεε από τις ακτές της Νότιας Αμερικής προς την Ευρώπη ευρωπαϊκής ηπείρου.

Συνελήφθησαν 15 άτομα

Σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα. Η παρέμβαση κατέστη δυνατή χάρη στις υπηρεσίες πληροφοριών της ισπανικής αστυνομίας, και συγκεκριμένα του Κέντρου Ναυτικής Ανάλυσης και Επιχειρήσεων για τη Διακίνηση Ναρκωτικών (MAOC).

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από πράκτορες της Μονάδας Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος (Udyco) της Εθνικής Αστυνομίας της Santa Cruz de Tenerife, της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος (ECO-Canarias) της Πολιτικής Φρουράς και επαγγελματίες της φορολογικής διοίκησης, καθώς και από κεντρικές μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img