avlemonas-paleopoli

Μια σημαντική είδηση μεταδίδει το TornosNews στην οποία αναφέρεται ότι η η υπηρεσία δόμησης του δήμου Πειραιά χορήγησε άδεια στον Κυθήριο επιχειρηματία Σπύρο Μαγειρο για ανέγερση κάμπινγκ στα Κύθηρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα επένδυση χωροθετείται στην Παλαιόπολη Κυθήρων. Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση έρχεται να προσφέρει μια αρκετά ενδιαφέρουσα και ελκυστική πρόταση στους Έλληνες και ξένους κάμπερς.

Είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη που σηματοδοτεί την επαναφορά των Κυθήρων στον χάρτη διακοπών των απανταχού κάμπερς που όπως είναι γνωστό από το παρελθόν αφορά ένα κοινό άνω των 5.000 σε ετήσια βάση.

Μετά από μία μακρά περίοδο χωρίς ανοιχτή υποδομή στον τομέα της οργανωμένης κατασκήνωσης, αφού το τοπικό Δημόσιο βρίσκεται σε αδράνεια για το θέμα του δημοτικού  κάμπινγκ, η είδηση έρχεται να ανακουφίσει το νησί. Πολλοί κάμπερς που επισκέπτονταν το νησί τα τελευταία χρόνια γνώρισαν την απογοήτευση της μη διαθέσιμης υποδομής κάμπινγκ.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα προσελκύει σχεδόν 500.000 τουρίστες κάμπερς σε ετήσια βάση, (τουλάχιστον μέχρι το 2019), σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης τα στατιστικά αναφέρουν τους Γερμανούς τους Ιταλούς, τους Βούλγαρους και τους Γάλλους ως τους καλύτερους πελάτες του ελληνικού κάμπινγκ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προτίμηση των Αυστραλών στις οργανωμένες κατασκηνώσεις της Δωδεκανήσου. Στη γειτονική Λακωνία σήμερα λειτουργούν οκτώ οργανωμένες κατασκηνώσεις, ενώ η σύνδεση Γυθείου – Κισσάμου χαρακτηρίζεται από τους κάμπερς το πιο αγαπημένο δρομολόγιο, καθώς συνδέει δύο από τους σημαντικότερους προορισμούς καμπινγκ της Ελλάδας, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Σε κάθε περίπτωση, αν και η χώρα μας υπολείπεται σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον τουρισμό των κάμπερς (κύριο πρόβλημα αποτελεί η εποχικότητα και μετά η δυναμικότητα), το μέλλον φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξο, ιδίως στην μετά την πανδημία εποχή. Το ίδιο ισχύει και για τα Κύθηρα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 − 7 =