ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ – ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ

ΣΥΝΕΠΕΙΑ –  ΑΝΑΝΕΩΣΗ –  ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

Αγαπητέ φίλε και φίλη, συνδημότη, νέα καί νέε, εργαζόμενε του ΔΗΜΟΥ και μελλοντικέ μας συνεργάτη, εσείς που αποφασίσατε να στήσετε το σπιτικό σας στα Κύθηρα και Αντικύθηρα απευθύνομαι σε σένα έχοντας λάβει μιά απόφαση με περίσκεψη, περίσσια σύνεση και ώριμη σκέψη να διεκδικήσουμε την πολύτιμη και αποφασιστική σου ψήφο στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Γιατί η ψήφος σου κρίνεται πολύτιμη και αποφασιστική; Διότι σήμερα, μιά εποχή όπου:

Η εικόνα έχει κατακλύσει τα πάντα και η επικοινωνία πραγματοποιείται με συνθήματα, τα αυτονόητα σείονται εκ θεμελίων και τα πέραν πάσης συζητήσεως όχι μόνο αμφισβητούνται αλλά και χλευάζονται κατάμουτρα, η έμπνευση άφαντη, το παράδειγμα σπάνιο, το πνεύμα της θυσίας απαξιωμένο και γραφικό, φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, όπως η ανεργία, η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η υγεία, η φροντίδα της τρίτης ηλικίας, η αντιμετώπιση νεοφανών παραβατικών συμπεριφορών, η ανάγκη για συνοχή, μόνο ενωμένοι, ενεργοί και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι μπορούμε να ελπίζουμε σε μία κοινωνική ανέλιξη και ανάπτυξη, όπου τα στοιχεία της ανθρωπιάς, της αγάπης, της ανιδιοτέλειας, της αλληλεγγύης, της σύμπνοιας, της ολοψυχίας θα αποτελέσουν τα κυρίαρχα δομικά στοιχεία της τοπικής κοινωνίας.

Αγαπητή φίλη και φίλε!

Ο τόπος έχει ανάγκη από «ηγεσίες» και όχι «εξουσίες».

Ηγεσίες που μπορούν να μιλήσουν στην καρδιά, στο μυαλό και την ψυχή των ανθρώπων.

Ηγεσίες που μπορούν να εμπνεύσουν και να μεταδώσουν στους συνεργάτες τους το κέφι, το μεράκι, τον ενθουσιασμό, την αφοσίωση, το πάθος των ανθρώπων συνεργατών μας.

Ηγεσίες στερούμενες του πάθους της πνευματικής αλαζονείας.

Ηγεσίες πού σέβονται τον εργαζόμενο – συνεργάτη αποφεύγοντας κάθε αυταρχική ή προσβλητική ή απαξιωτική προς αυτούς συμπεριφορά, η οποία εν τέλει επηρεάζει δυσμενώς τόν ψυχικό κόσμο του αποδέκτη και της οικογενείας του.

Ηγεσίες που πιστεύουν στην ομαδική εργασία, στην δημιουργία συμμαχιών με την επιστημονική κοινότητα, με θεσμικούς φορείς, με συλλόγους, με οργανώσεις.

Ηγεσίες που ασκούνται στο στίβο της εργασίας και όχι πίσω από γραφεία.

Ηγεσίες που απαιτούν ήθος, αφιέρωση στον στόχο, ευελιξία, απλότητα και ταπείνωση.

Ζητάμε να μας εμπιστευθείς διότι:

  1. Ο ΔΗΜΟΣ χρειάζεται αποτελεσματική Διοίκηση εστιασμένη στην καθοδήγηση, στην ενθάρρυνση και την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του, μέσα σε κλίμα συνεργασίας και κατανόησης.
  2. Έχουμε την θέληση, την υπομονή και την ψυχική δύναμη να ακούσουμε εσένα που έχεις ανάγκη, δηλώνοντας πρόθυμοι να υπηρετήσουμε με ευλάβεια την καθημερινότητά σου, στοιχεία απαραίτητα για να ασκηθεί μία κοινωνική πολιτική σεβόμενη τον πάσχοντα άνθρωπο, το παιδί, την οικογένεια, ΑμεΑ και λοιπές ευπαθείς ομάδες.
  3. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάπτυξη του ΔΗΜΟΥ και των οικισμών του περνάει μέσα από ειλικρινείς συνεργασίες, στάσεις και συμπεριφορές, όπου ο σεβασμός στο πρόσωπο του συνανθρώπου και του εργαζομένου στον ΔΗΜΟ μας και μελλοντικού μας συνεργάτη, είναι «όροι εκ των ων ου άνευ».

Αγαπητή φίλη και φίλε,

Θέλουμε να έχεις εμπιστοσύνη σε κάθε τι θεσμικό, που ένεκα λανθασμένων τακτικών και μεθόδων σε έχουν απογοητεύσει.

Γνωρίζουμε ότι όποια δουλειά και αν κάνεις στην τοπική κοινωνία, είχες στη ζωή σου ένα πρότυπο, το οποίο καθόρισε αξιακά τον ρόλο σου ως πολίτη. Ζητάμε τώρα από εσένα να γίνεις εσύ πρότυπο για τους άλλους. Να ξέρεις ότι κάποιος σε πιστεύει. Στις πράξεις σου βλέπει φως – έμπνευση. Μην τον απογοητεύσεις. Κατέβα στον στίβο μαζί μας.

Έχουμε ανάγκη την φωνή σου, θέλουμε να σε ακούσουμε, έλα να ενώσουμε την φωνή μας.

Πρότασί μας:

Η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να πατάξει το καρκίνωμα της γραφειοκρατίας, η οποία ταλαιπωρεί τον Δημότη.

Η Δημοτική Αρχή δημιουργεί και συγκροτεί την «Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών», όπου μπορεί να προσφύγει άμεσα ο κάθε δημότης, που θεωρεί ότι αδικείται.

Στην επιτροπή αυτή μετέχουν υποχρεωτικά :

  1. Εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου
  2. Ο Προϊστάμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΔΗΜΟΥ
  3. Ο Νομικός Σύμβουλος του ΔΗΜΟΥ

Οι δημότες απευθύνονται σε ανθρώπους με ονοματεπώνυμο και όχι στην πολυδαίδαλη και απρόσωπη γραφειοκρατία.

Σε καλούμε να σταθείς δίπλα μας, να στηρίξεις αυτήν την προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

Είμαστε Εμείς γιατί είσαστε Εσείς!

Με σεβασμό και εκτίμηση

Ιάκωβος Παστός

Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων & Αντικυθήρων

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Με τον Συνδυασμό

«ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ»

Με Δήμαρχο τον κ.Ευστράτιο Χαρχαλάκη

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 + six =