Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, συνεχίζοντας το αφιέρωμα στη λαϊκή παράδοση των Επτανήσων (Θεματική ενότητα: Παραδοσιακές Φορεσιές των Επτανήσων) και το πέρασμά τους στη σύγχρονη εποχή, από το χθες στο σήμερα, μέσω του παιχνιδιού (κούκλα  -μινιατούρα) playmogreek, παρουσιάζει το 7ο νησί των Επτανήσων με την αποτύπωση της παραδοσιακής ενδυμασίας των Κυθήρων στη σύγχρονη εποχή με Playmogreek.

Η φωτογράφιση με τίτλο  «Μες το Τσιρίγο τ΄όμορφο γεννήθηκε η Αφροδίτη»,  πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2023, σε τοπόσημα του Πειραιά και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και την Καστέλλα.

Στο φωτογραφικό υλικό εικονίζονται οι νεαροί Επτανήσιοι:  Μαντώ Καλοκαιρινού και Γιώργος Στάθης, με παραδοσιακές φορεσιές του νησιού.

Φορέας Υλοποίησης – Επικοινωνίας: Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

Επιμέλεια Οργάνωσης: Ελένη Κονοφάου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ε.Ε.Ε.

Ιδέα – Επιμέλεια -Συντονισμός φωτογράφησης: Πέτρος Μήτσου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ε.Ε.Ε.

Φορέας παροχής ιματιοθήκης: Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς – Αθηνών/ Γυμνάσιο Κυθήρων

Επιμέλεια ενδυμασιών: Ελένη. Χάρου

Φορέας Εκπροσώπησης: Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς – Αθηνών

Καλλιτεχνική δημιουργία playmogreek: Πέτρος Καμινιώτης

Φωτογράφιση-editing: Ειρήνη Χάλαρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην φωτογράφηση των playmogreek των Κυθήρων και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών κο Δημήτρη Παρίση, τον κο Ανδρέα Λουράντο υπεύθυνο χορευτικού τμήματος και τα μέλη του ΔΣ καθώς επίσης και την υπεύθυνη του γραφείου παραγωγής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά  κα Τζένη Αναγνωστοπούλου, για την διάθεση του εσωτερικού χώρου του θεάτρου, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες της φωτογράφησης.

Με την φωτογράφηση των playmogreek του 7ου νησιού των Επτανήσων ολοκληρώνεται η δημιουργία και φωτογράφηση τους από την Κέρκυρα έως και τα Κύθηρα (με γεωγραφική σειρά) και το ΔΣ της ΕΕΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους εργάστηκαν για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη ιδέα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την παρουσίαση των επτά ζευγαριών playmogreek που δημιουργήθηκαν ειδικά για την δράση της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, για την οποία θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty + eighteen =