Πέμ, 18 Δεκ 2025
14.9 C
Cythera

«Η Γυναίκα με τα Μαύρα»: Το απολαυστικό θρίλερ της Σούζαν Χιλ στο Θέατρο Πειραιώς 131

Με τον Τάσο Χαλκιά και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη.

Το βιβλίο της Σούζαν Χιλ «Η γυναίκα με τα μαύρα», κυκλοφόρησε το 1983 στη Μ. Βρετανία. Το 1989 παρουσιάστηκε η θεατρική προσαρμογή του Στίβεν Μάλατρατ στο West End του Λονδίνου, όπου παίζεται έως σήμερα στο θέατρο Fortune.

Στην Ελλάδα το είδαμε το 1992-93 από τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον Δάνη Κατρανίδη (σε μία καταπληκτική παράσταση) στο θέατρο Ιλίσια. Το 2007 – 08, ο Δάνης Κατρανίδης το ανέβασε και πάλι με τον Γιώργο Κέντρο στο θέατρο Μέλι. To 2017 – 2018 ανέβηκε στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη με τον Νίκο Κουρή και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, πάλι σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

«Η Γυναίκα με τα Μαύρα» επιστρέφει στο Θέατρο Πειραιώς 131 από 9 Οκτωβρίου, με τον Τάσο Χαλκιά και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη.

Οι σκηνές του ταξιδιού με το τρένο, των διαδρομών με την άμαξα και του γλιστρήματος στο βάλτο είναι από τις πιο χαρακτηριστικές του έργου. Μέσω της αφήγησης, πλάθεται η ατμόσφαιρα κινδύνου και φόβου, που διαχέεται εντέχνως από τα σκοτεινά δωμάτια της απομονωμένης έπαυλης στους εξίσου απειλητικούς εξωτερικούς χώρους κι αντίστροφα.Το φινάλε είναι απροσδόκητο, και η αφήγηση αναδεικνύεται ικανή ακόμη και να ζωντανέψει την γυναίκα με τα μαύρα, που «μολύνει» με την κατάρα της ακόμα και τον ίδιο τον ηθοποιό.

Ο συμβολαιογράφος Άρθουρ Κιπς ταξιδεύει από το βικτωριανό Λονδίνο, σε μια απομονωμένη εξοχική έπαυλη για να τακτοποιήσει μια υπόθεση κληρονομιάς. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει απροσδόκητα, όταν το σπίτι αρχίζει να του αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά του και τη μυστηριώδη παρουσία μιας γυναικείας φιγούρας, ντυμένης στα μαύρα, της οποίας κάθε εμφάνιση  σημαίνει θάνατο.

Συντελεστές

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθόςσκηνοθέτη – Επιμέλεια κίνησης: Νίνα Φώσκολου

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Παίζουν: Τάσος Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Παραστάσεις 

Παρασκευή 21:15

Σάββατο 19:00

Κυριακή 20:15

Διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Τιμές εισιτηρίων 

Σάββατο Κανονικό:18€

Μειωμένο(*):14€

ΟΑΕΔ:12 ευρώ

Παρασκευή και Κυριακή

Κανονικό 20 ευρώ

Μειωμένο(*):16€

ΟΑΕΔ:12€(*) Το μειωμένο εισιτήριο αφορά: φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους, πολύτεκνους

Θέατρο Πειραιώς 131.

Διεύθυνση: Πειραιώς131, Αθήνα 11854. Τηλέφωνο 210.3450922.

Προπώληση εισιτηρίων

online στο viva.gr

από το ταμείο του θεάτρου

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σύλλογος Πορτοκαλιά Καραβά Κυθήρων: Ανακοίνωση

Αύριο, ακριβώς έναν χρόνο μετά την απώλεια του Κοσμά,...

Ανακοίνωση Δημοτικής Κοινότητας Καραβά για Γενική Συνέλευση

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καραβά ενημερώνει τους κατοίκους...

Μήνυση δημοσιογράφου στον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά για ξυλοδαρμό – Διαγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για ξυλοδαρμό σε βάρος Έλληνα δημοσιογράφου κατηγορείται ο ευρωβουλευτής...

Ποιο φίλτρο νερού ταιριάζει στο σπίτι σου; Ο πλήρης οδηγός επιλογής

Η καλή μας υγεία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό...

Κονδύλια λιμνάζουν, λιμάνια καταρρέουν, αλλά «ευλογούν» τους λιμενίσκους

Την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει τα ελληνικά λιμάνια...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img