flying-dolphin

Ας ταξιδέψουμε με την ταχύτητα ταχύπλοου 45 χρόνια πριν. Τότε, που μετά από χρονοβόρες, συνεχείς και πολύπλοκες διαπραγματεύσεις του Καραβίτη Ευάγγελου Χ. Τζωρτζόπουλου  με την πλοιοκτήτρια εταιρεία CERES HELLENIC, τα Ιπτάμενα Δελφίνια μπήκαν το καλοκαίρι του 1979 στη γραμμή δοκιμαστικά. Το 1980 ξεκίνησαν καθημερινά από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου – μια διαδρομή διάρκειας 4 1/2 ωρών από Πειραιά (Μαρίνα Ζέας) με στάσεις σε Ύδρα/ Σπέτσες/ Πόρτο Χέλι/ Μονεμβάσια/ Κύθηρα.

Βέβαια, όπως πάντα, υπήρχαν έντονες ανατιδράσεις και δυσφήμηση από μέρος της Κυθηραϊκής κοινωνίας με το αποτέλεσμα τα πρώτα δύο χρόνια να ταξιδεύουν με ελάχιστους γενναίους επιβάτες!!!   Οι προοπτικές όμως  ήταν μεγάλες. Μια σεζόν των 7 μηνών για το νησί μας, γινόταν πραγματικότητα!   Ο τουρίστας ταξίδευε από ένα νησί στο άλλο  – island hopping.  Αυτό δεν θέλαμε?  Τουρισμό, καθημερινά δρομολόγια και γρήγορα ακτοπλοϊκά μέσα!!   Και το είχαμε για 23 συναπτά έτη !

H συνέχεια; Δυστυχώς δεν υπήρξε συνέχεια…

Μια αναφορά εις μνήμην του οραματιστή συζύγου μου, Ευάγγελου, ο οποίος απεβίωσε στις 23 Φεβρουαρίου 2003 – τις ημέρες που συμπτωματικά  σταμάτησαν οριστικά τα Ιπτάμενα Δελφίνια τα δρομολόγιο τους προς Κύθηρα.

Ελένη Τζωρτζοπουλου

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven − 5 =