Άλλο ένα περιστατικό έμφυλης βίας καταγράφηκε στη χώρα μας, με θύμα, μια 79χρονη γυναίκα, την οποία γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου ο 69χρονος σύντροφός της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής στα Ιωάννινα, με το ζευγάρι να διαπληκτίζεται έντονα για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και τον 69χρονο να ασκεί σωματική βία στην γυναίκα με την κορύφωση του καυγά. Ακολούθως, ο θύτης τηλεφώνησε ο ίδιος στο ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί η τραυματισμένη γυναίκα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για αιφνίδιο θάνατο, ο ιατροδικαστής, όμως, που έσπευσε στο σημείο, διαπίστωσε ίχνη από μώλωπες στο σώμα του θύματος. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως ο άνδρας παραδέχτηκε το ότι το ζευγάρι λογομάχησε έντονα και πως χτύπησε την σύντροφό του, χωρίς όμως να έχει πρόθεση, κατά τα λεγόμενά του, να την σκοτώσει.

Ο αυτουργός αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας.

Εδώ, να σημειώσουμε, πως παρά τον μακρύ κατάλογο των γυναικοκτονιών που καταγράφηκαν στη χώρα μας μέσα στο 2021, και παρά το γεγονός ότι ο όρος χρησιμοποιείται επισήμως για να περιγράψει τα συγκεκριμέν ειδεχθή εγκλήματα, δεν έχει ακόμα εισαχθεί στον Ποινικό Κώδικα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 + eleven =