Γιώργος Παυλάκης

Με ανάρτηση – κόλαφο ο Γιώργος Παυλάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία και στις οικογένειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ο γιατρός – ερευνητής από τις ΗΠΑ, προβλέπει ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα κολλήσουν όλα τα παιδιά και στη συνέχεια θα κολλήσουν και θα νοσήσουν και οι γονείς τους.

Ο Γιώργος Παυλάκης, σχολιάζοντας τις διαρροές της κυβέρνησης ότι το νέο πρωτόκολλο θα προβλέπει να κλείνουν οι τάξεις όταν τα κρούσματα θα είναι 30%+1, επισημαίνει ότι η διδακτική διαδικασία θα διαταραχτεί σοβαρά και γρήγορα και αναρωτιέται τι θα γίνει εάν καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων 1 με 2 εβδομάδες.

Ο ερευνητής – γιατρός επισημαίνει ακόμα ότι τα μακροχρόνια επακόλουθα της μόλυνσης από τον κορωνοϊό δεν είναι γνωστά, «αλλά ξέρουμε ότι ο ιός αφήνει πολλά προβλήματα σε ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που έχουν χρόνια νόσο».

Παράλληλα επιτίθεται στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι κάποιος πρέπει να της εξηγήσει ότι και από οικονομικής σκοπιάς τα περιοριστικά μέτρα και κλεισίματα που διαρκούν εβδομάδες ακούγονται πολύ συμφέροντα από οικονομικής απόψεως καθώς πρέπει να υπολογίζουμε στο συνολικό κόστος της πανδημίας τις χαμένες ζωές, τα χαμένα χρόνια εργασίας και την υποστήριξη των χρόνιων ασθενών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Παυλάκη

«Για τα σχολεία:
Να ανοίξουν. Θα κολλήσουν όλα τα παιδιά, δηλαδή σε μερικές μέρες θα κλείσουν πολλές τάξεις αν βγει ο κανόνας ότι η τάξη κλείνει με 30% μολυσμένους.
Άρα η διδακτική διαδικασία θα διαταραχτεί σοβαρά και γρήγορα, οι γονείς θα πρέπει να έχουν απρόβλεπτα προβλήματα από τη μόλυνση που θα επηρεάζει τη δουλειά τους.
Τα μολυσμένα παιδιά θα γυρίσουν και θα κάτσουν στο σπίτι, όποτε όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι θα μολυνθούν και θα νοσήσουν.
Τι θα γίνει αν καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων για 1-2 εβδομάδες; Η ελπίδα είναι ότι θα περάσει γρήγορα η κορυφή του επιδημικού κύματος και τα σχολεία θα ανοίξουν σίγουρα κάτω από καλύτερες συνθήκες.
Όπως έχουμε πει, το τσουνάμι δεν βαστάει πολύ αλλά μπορεί να αφήσει πίσω του καταστροφή. Οι λιγότερες μολύνσεις θα βοηθήσουν την ταχύτερη λήξη του τσουναμιού. Θα γλυτώσουν επίσης όσα σπιτικά έχουν μείνει αμόλυντα αν τα παιδιά τους δεν γυρίσουν μολυσμένα. Θα γλιτώσουν και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά την μόλυνση πριν εμβολιαστούν.
Τα περασμένα χρόνια σας έλεγα περιμένετε να μολυνθείτε εμβολιασμένοι. Κάντε πρώτα το εμβόλιο γιατί αυτό θα δώσει τεράστια προστασία. Αυτό βγαίνει αληθινό. Τώρα για 1-2 εβδομάδες μας έπιασε η βιασύνη να μολύνουμε όλα τα παιδιά πριν εμβολιαστούν. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλές παιδιατρικές περιπτώσεις.
Τα μακροχρόνια επακόλουθα της μόλυνσης δεν είναι γνωστά, αλλά ξέρουμε ότι ο ιός αφήνει πολλά προβλήματα σε ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που έχουν χρόνια νόσο.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όσοι ξέρουν από οικονομικά της υγείας δεν εξηγούν στην κυβέρνηση το συνολικό κόστος της επιδημίας που είναι χαμένες ζωές, χαμένα χρόνια εργασίας, υποστήριξη χρόνιων ασθενών κλπ. Από αυτή τη σκοπιά, περιοριστικά μέτρα και κλεισίματα που διαρκούν εβδομάδες ακούγονται πολύ συμφέροντα από οικονομικής απόψεως.
Υποθέτω ότι οι επιδημιολόγοι των επιτροπών κάνουν εισήγηση στην κυβέρνηση, τώρα άκουσα ότι η κυβέρνηση θα κάνει την εισήγηση και οι επιδημιολόγοι θα την εγκρίνουν. Ίδωμεν…».

Σχολιάστε!