υπουργός ανάπτυξης επενδύσεων

Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με κύριο αντικείμενο, το ενδεχόμενο επανεκκίνησης του λιανεμπορίου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προβληματίζεται ιδιαίτερα για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και για το δυσοίωνο σενάριο, η κατάσταση να επιδεινωθεί εκ νέου.

Ο κ. Γεωργιάδης, έδειξε πάντως να μην έχει ξεκάθαρη απάντηση όσον αφορά την δυνατότητα να δοθεί το πράσινο φως επαναλειτουργίας σε περιοχές «καθαρές από τον ιό», σε ένα σύστημα «ζωνών». Κι αυτό, μιας και ενώ στην αρχή παρέπεμψε σε σχετική απόφαση της Επιτροπής Ειδικών, στην συνέχεια υποστήριξε πως όσον αφορά την ηπειρωτική χώρα, η γειτνίαση μιας «καθαρής περιοχής» με κάποια άλλη όπου ο ιός ακμάζει, δεν παρέχει ασφάλεια στην απόφαση για απελευθέρωση της πρώτης, εφόσον υφίσταται η κυκλοφορία δίχως περιορισμούς από την μία περιοχή στην άλλη.

Ο υπουργός φάνηκε επίσης αμήχανος, στην επισήμανση που του έγινε για το καθεστώς απόλυσης, στο οποίο τελούν 600 χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων στον χώρο της εστίασης, κρατώντας μια επαμφοτερίζουσα στάση. Αρχικά παρέπεμψε στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στην συνέχεια όμως παραδέχτηκε πως ίσως να έχουν υπάρξει αδικίες σε τμήματα του πληθυσμού και πως αν αυτό ισχύει, «θα το δούμε».

Ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε την απόφαση της κυβέρνησης για «σκληρό lockdown», τονίζοντας την αποτυχία της Ευρώπης στο θέμα, οι χώρες της οποίας ήραν τα ήπια μέτρα, μετά την επέλαση της πανδημίας σε «τρίτο κύμα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσον αφορά το μέτρο του click away και την αποδεδειγμένα μηδενική του συνεισφορά στην ανακούφιση του τζίρου των επιχειρήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχολίασε πως το συγκεκριμένο μέτρο ήρθε στην επιφάνεια, ελλείψει εναλλακτικής και πως «η έστω μία πώληση είναι προτιμότερη από την καμία».

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − two =