Fofi Gennimata
Φωτογραφία Αρχείου

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια, αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη, χρεώνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, η κα Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έσυρε τη χώρα σε μια αλληλουχία lockdowns σε μορφή ακορντεόν, που απέτυχαν να ελέγξουν την πανδημία και κούρασαν τους πολίτες.

«Αποφασίστε  λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ, αν μπορείτε επιτέλους, να αρθείτε στο ύψος των αναγκών, που απαιτούν  εθνική συνεννόηση ή θα συνεχίσετε να είστε ο Πρωθυπουργός της ανεπάρκειας, της διαίρεσης και της κοινωνικής αδικίας», είπε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας ότι οι  αποφάσεις που λαμβάνονται αυτές τις ημέρες είναι καθοριστικές. «Από αυτές εξαρτώνται χιλιάδες ζωές. Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, η τύχη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, κάθε νοικοκυριού. Είναι μια μάχη εθνική, που δεν έχετε το δικαίωμα να την εκμεταλλεύεστε για πρόσκαιρες εντυπώσεις και κομματικές σκοπιμότητες», σημείωσε με νόημα.

Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε τα πυρά της και προς τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Δεν έχετε το δικαίωμα κ. Μητσοτάκη, αλλά κι εσείς κ. Τσίπρα, με τις κοκορομαχίες σας και την τεχνητή όξυνση, να μας γυρίσετε πίσω στις σκοτεινές μέρες που οι φωνές της λογικής πνίγονταν από τις φωνές της δημαγωγίας, του διχασμού και της παραπληροφόρησης. Ελπίζω να μην δούμε σήμερα μία παρόμοια συζήτηση και να μείνει στο επίπεδο που αξιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενη στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, εγκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη ότι ενώ είχε εναλλακτικές, επέμεινε στη στρατηγική που αποδείχθηκε λανθασμένη και αναποτελεσματική. «Είμαστε το μοναδικό κόμμα που πήραμε την ευθύνη και καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για το ασφαλές άνοιγμα κατά περιοχές από το φθινόπωρο και επισημάναμε το αδιέξοδο των οριζόντιων μέτρων. Είχα τότε πει, ότι ο ιός αντιμετωπίζεται μόνο με στοχευμένες παρεμβάσεις ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, παίρνοντας άμεσα και μικρής διάρκειας μέτρα ανά περιοχή», υπογράμμισε.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της διευρύνει τις ανισότητες. «Το χειρότερο είναι ότι τα Κυβερνητικά στελέχη σας, αντί να λύνουν προβλήματα, μαδάνε τη μαργαρίτα. Ανοίγουμε, δεν ανοίγουμε, κλείνουμε δεν κλείνουμε, κάθε μέρα κάτι διαφορετικό και μετά διαψεύδονται από τις εξελίξεις. Συνεχείς παλινωδίες που επιτείνουν τη σύγχυση. Ένα αλαλούμ χωρίς προηγούμενο. Και βεβαίως δεν υπάρχουν θετικά πρότυπα. Με την πρώτη ευκαιρία από εσάς τον ίδιο μέχρι τους Υπουργούς σας καταστρατηγούνται τα μέτρα. Αισθάνεστε ότι είστε υπεράνω του νόμου. Δεν σας αφορούν εσάς οι περιορισμοί», είπε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty − 15 =