covid-19-katastimata

Έχει φτάσει η στιγμή για έναν ειλικρινή διάλογο μεταξύ κυβέρνησης, λοιμωξιολόγων και εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να μελετήσουμε άλλους τρόπους για τον περιορισμό της πανδημίας, σημειώνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδοσίου: «Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το λιανεμπόριο ευθύνεται που ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία! Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η ευκολία με την οποία λαμβάνεται η απόφαση για νέο κλείσιμο καταστημάτων και για συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Πρόκειται για μία εντελώς εσφαλμένη άποψη που κατά τη γνώμη μου προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να επιλύσει.

Μέχρι σήμερα, τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούσαν υποδειγματικά – όποτε τους δινόταν η άδεια λειτουργίας – εφαρμόζοντας με συνέπεια τα προβλεπόμενα μέτρα, δηλαδή μάσκες, αποστάσεις, περιορισμό στον αριθμό των καταναλωτών εντός καταστήματος. Και αυτό γιατί υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην προστασία της δημόσιας υγείας. Πόσο εύκολο είναι να μεταδοθεί ο κορονοϊός όταν υπάρχει ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά; Πού αλλού εφαρμόζονται τόσο αυστηρά μέτρα; Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε πολλές περιπτώσεις που παρατηρείται συνωστισμός και που δεν έχουν καμία σχέση με τη λειτουργία του επιχειρείν.

Παρόλα αυτά, πάλι το λιανεμπόριο μπήκε στο στόχαστρο. Και από την στιγμή που αυτή η απόφαση δεν συνοδεύεται από πραγματικά μέτρα στήριξης των πληττόμενων, τότε μιλάμε με βεβαιότητα για μία επερχόμενη καταστροφή. Έχει φτάσει η στιγμή για έναν ειλικρινή διάλογο μεταξύ κυβέρνησης, λοιμωξιολόγων και εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να μελετήσουμε άλλους τρόπους για τον περιορισμό της πανδημίας. Ίσως ένα μείγμα μέτρων που θα επιτρέπουν – υπό αυστηρές προϋποθέσεις – τη λειτουργία του επιχειρείν, να είναι μία λύση. Δεν είναι λογικό όμως να συνεχιστεί αυτή η τακτική. Η λύση «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» όχι μόνο δεν φέρνει αποτελέσματα, αλλά επιβαρύνει επιχειρηματικότητα και οικονομία και αυτό είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × one =