flegomeno-ploio

16:34

  • Κέρκυρα: Σε ξενοδοχεία μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες επιβαίνοντες του “Euroferry Olympiα”
Σε τέσσερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης τους σε ειδική αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, ενώ πληροφορίες της λιμενικής αρχής Κέρκυρας αναφέρουν ότι αγνοούνται άλλοι 14 άνθρωποι.
Έξι άτομα, μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ, προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ένας εκ των οποίων βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Μεταξύ των διασωθέντων είναι και επτά παιδιά.
Από τις πρώτες δηλώσεις των Ελλήνων επιβατών η φωτιά φέρεται να ξέσπασε στο τρίτο κατάστρωμα όπου ήταν σταθμευμένα φορτηγά και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.

15:56

  • Yπουργείο Ναυτιλίας: Οι αγνοούμενοι είναι επισήμως 11, τρεις από αυτούς είναι Ελληνες 

15:43

  • To video του λιμενικού είναι χαρακτηριστικό για το τι συμβαίνει στο πλοίο 

15:26

  • Η προσπάθεια της Πυροσβεστικής σε βίντεο

15:22

  • Oι πυροσβέστες επί το έργον

flegomeno-ploio-emak

15:19

  • Εκτακτο: Διασώστες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στον απεγκλωβισμό στο φλεγόμενο πλοίο 

15:02

  • Τι αναφέρει η εταιρεία Grimaldi Group
Η εταιρία Grimaldi Group αναφέρει ότι χθες βράδυ ξέσπασε φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia τύπου ro-pax ενώ βρισκόταν 10 μίλια από τα βόρεια του νησιού της Κέρκυρας. Στις 4.12 (τοπική ώρα) ο καπετάνιος του πλοίου επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας και μας πληροφόρησε ότι ξέσπασε φωτιά στο κατάστρωμα 3. Αμέσως το πλήρωμα έσπευσε να σβήσει τη φωτιά με τον εξοπλισμό του πλοίου.
Εν τω μεταξύ, ο καπετάνιος και ο επικεφαλής του πληρώματος, μέσω της «ομάδας επείγουσας αντιμετώπισης», ενημέρωσε για το περιστατικό τις αρμόδιες Ιταλικές και Ελληνικές αρχές και πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα να διαχειριστεί το ατύχημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για την ασφάλεια των ανθρώπων, στο πλοίο ο καπετάνιος αποφάσισε ότι όλοι πρέπει να το εγκαταλείψουν. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, οι επιβαίνοντες σώθηκαν από ένα πλοίο της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και ένα πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής που ήταν στην περιοχή. Και τα δύο κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας όπου η εταιρία παρείχε βοήθεια στους διασωθέντες.
Στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες, διαφορετικών εθνικοτήτων, όπως 51 Έλληνες και Ιταλοί μέλη του πληρώματος. Επιπροσθέτως, το πλοίο μετέφερε 153 εμπορικά οχήματα (φορτηγά και νταλίκες) όπως και 32 οδηγούς.
Δεν έχει εντοπιστεί καμία πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα, ούτε η σταθερότητα του πλοίου φαίνεται να διακυβεύεται. Ρυμουλκά κατευθύνθηκαν προς Euroferry Olympia για να προσφέρουν βοήθεια και να συντονίσουν την επείγουσα κατάσταση.
Το πλοίο (κατασκευής 1995) έχει ιταλική σημαία και αναπτύσσεται από την εταιρία Grimaldi Group Grimaldi Euromed S.p.A. στη γραμμή Πρίντιζι – Ηγουμενίτσα. Έφυγε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 01.20 π.μ (τοπική ώρα) χθες το βράδυ και είχε προγραμματιστεί να φτάσει στο Πρίντιζι σήμερα το πρωί στις 9.
Η ανώτατη διοίκηση της εταιρίας εκφράζει τη λύπη της για το ατύχημα και θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρμόδιες αρχές για να δοθεί άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε.

14:59

  • Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση και ταυτοποίηση
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ταυτοποίησης και καταμέτρησης των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Euroferry Olympia.
Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 277 άτομα.

14:50

  • Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τον αριθμό των αγνοουμένων

Για 12 αγνοούμενους κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, όπως ανάφερε η ΕΡΤ ενώ νωρίτερα οι πληροφορίες μιλούσαν για 14.

Όπως διευκρινίστηκε στους 14 συγκαταλέγονανται και οι δύο που είναι εγκλωβισμένοι και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

Κατά την ίδιες πηγές, ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι τρεις ή τέσσερις Έλληνες.

Συνολικά έχουν διασωθεί 276 άτομα και ένας μετανάστης ο οποίος δεν βρισκόταν στη λίστα επιβατών.

14:44

  • Εικόνες του φλεγόμενου πλοίου από ψηλά

14:42

  • Πού βρίσκεται το πλοίο Euroferry Olympia

euroferry-olympia

14:39

  • 10 έχουν μεταφρεθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας

Οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα. Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά.

14:28

  • Οι εθνικότητες των 14 αγνοουμένων 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Κέρκυρα, πρόκειται για 3 Έλληνες, 9 Βούλγαρους, έναν Τούρκο κι έναν Λιθουανό.

 14:25

  • Συνεχίζεται η επιχείρηση για τους δύο εγκλωβισμένους
Οι δύο που παραμένουν στο φλεγόμενο πλοίο λαμβάνουν οδηγίες ώστε να βγούν σε κατάστρωμα και να διασωθούν με ελικόπτερο super Puma.
Πρόκειται για δυο οδηγούς, βουλγαρικής υπηκοότητας, που εγλωβίστηκαν στο γκαράζ και ο ένας εκ των δύο επικοινώνησε με τις αρχές.
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − five =