covid-19-taxidia

Τα σύνορά της για εμβολιασμένους πολίτες τρίτων χωρών, ανοίγει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόταση της Κομισιόν εγκρίθηκε από τους πρεσβευτές των 27 χωρών της Ε.Ε και σε κάθε περίπτωση, δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Η πρόταση έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα πολλών χωρών της Ε.Ε. -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- και αφορά πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, δηλαδή όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων των εταιρειών PfizerModerna και AstraZeneca ή το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson Johnson. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει από αρχές Μαΐου την απελευθέρωση των μετακινήσεων για εμβολιασμένους, αίτημα που φαίνεται πως πλέον υλοποιείται.

Πράσινο Πιστοποιητικό: Σε αδιέξοδο οι Βρυξέλλες

Σε κάθε περίπτωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συμβούλιο της Ε.Ε και Πορτογαλική Προεδρία, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό στις συζητήσεις της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος γύρος των συννομοθετών της ΕΕ, με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή εγκαίρως για την καλοκαιρινή περίοδο.

Στόχος των διαπραγματευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση για δωρεάν διαγνωστικά τεστ «ως μέσο αποκατάστασης του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών της ΕΕ στην ελεύθερη κυκλοφορία και για την αποφυγή διακρίσεων προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Πάνω από 200 εκατ. εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας πως την Τετάρτη 19 Μαΐου «έσπασε» το φράγμα των 200 εκατ. εμβολιασμών στην Ε.Ε. «Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον στόχο μας: να παραδοθούν αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έως τον Ιούλιο», συμπλήρωσε, και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία» σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen + twelve =