exoikonomo-kat-oikon

Δεν υπάρχει σπίτι που να δικαιούται επιδότησης και να μην έχει εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Αν το σπίτι σου αποτελεί εξαίρεση, τότε δύο είναι τα σενάρια. Ή που έχεις μια χρόνια αναβλητικότητα ή που δεν ξέρεις ποιες αλλαγές να κάνεις πρώτες. Για το πρώτο σενάριο, δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Για το δεύτερο, θα προσπαθήσουμε με αυτό το άρθρο να σε βοηθήσουμε.

Θα σου προτείνουμε τέσσερις μετατροπές για το σπίτι σου, που επιδοτούνται και υποστηρίζονται από το πρόγραμμα αυτό. Δες κι εσύ το σπίτι σου να αναβαθμίζεται ενεργειακά, με τις παρακάτω αλλαγές.

  1. Θερμομόνωση τοίχων

Ας ξεκινήσουμε από τα «βαριά». Είτε έχεις μια εξοχική κατοικία είτε καλύπτεται και η πολυκατοικία σου από το «Εξοικονομώ», υπάρχει η δυνατότητα θερμομόνωσης όλου του εξωτερικού του σπιτιού. Τι γίνεται δηλαδή με τη θερμομόνωση; Οι εξωτερικοί τοίχοι μιας κατοικίας «ντύνονται» με θερμομονωτικό υλικό, ώστε να προστατευτούν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν πλέον. Οι καύσωνες, οι παγετοί και οι συνεχείς βροχοπτώσεις επηρεάζουν το εξωτερικό κάθε σπιτιού, κι έχουν αντίκτυπο στη θερμοκρασία του εσωτερικού.

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων

Μια και μιλάμε για το εξωτερικό κλίμα που επηρεάζει το εσωτερικό, η λύση που αφορά κάθε σπίτι, είτε κατοικία είτε διαμέρισμα, είναι τα κουφώματα αλουμινίου. Πολλά ελληνικά σπίτια διαθέτουν ακόμα ξύλινα κουφώματα που μετρούν αρκετές δεκαετίες, κάνοντάς τα να «μπάζουν» θερμότητα, αέρα και κρύο. Τα νέα κουφώματα όχι μόνο προστατεύουν την εσωτερική θερμοκρασία, αλλά σε προφυλάσσουν και από την ηχορύπανση της πόλης. Έχεις, δηλαδή, μόνωση σε κάθε επίπεδο.

  1. Αντλία θερμότητας

Σύνδεσε τις εσωτερικές συσκευές θέρμανσης και κλιματισμού με μία αποδοτική αντλία θερμότητας. Χωρίς να κάνεις μεγάλες αλλαγές οπτικά, κάνεις μία τεράστια αλλαγή στον λογαριασμό ρεύματος που θα σου έρχεται πιο οικονομικός. Η αντλία θερμότητας είναι πιο αποδοτική και οικονομική λύση για εσένα που ψάχνεις πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες πηγές θερμότητας.

  1. Smart Home

Πήγαινε ένα βήμα πιο μπροστά την ανανέωση του σπιτιού σου, μετατρέποντάς το σε smart. Θέλεις να έχεις ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης, μέσω του οποίου θα μπορείς να ελέγχεις το σπίτι σου από την οθόνη των smart συσκευών σου; Θέλεις να έχεις τον έλεγχο του φωτισμού του σπιτιού σου, από όπου κι αν είσαι. Ένα έξυπνο σπίτι είναι η λύση. Και αυτό μπορεί να είναι δικό σου.

Δεν είναι ποτέ αργά να κάνεις διάφορες μετατροπές στο σπίτι σου με την υποστήριξη του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Όμως, δεν είναι ποτέ νωρίς για να αναβαθμίσεις ενεργειακά το σπίτι σου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 3 =