πρύτανης ΑΣΟΕΕ

ΗΚρατική Ασφάλεια εξιχνίασε την επίθεση σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, που έγινε στις 29 Οκτωβρίου 2020. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους 8 άτομα, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού. Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Θυμίζουμε την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, όταν άγνωστοι κουκουλοφόροι είχαν φορέσει ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και είχαν ανεβάσει τη φωτογραφία του στο Διαδίκτυο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε επικηρύξει, μάλιστα, τους δράστες της επίθεσης με 100.000 ευρώ.

Η επίθεση σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, είχε προκαλέσει σάλο και αποτροπιασμό ενώ ήταν αφορμή και για μία ακόμη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τους μεν να κατηγορούν τους δε για ελλιπή μέτρα φύλαξης στα πανεπιστήμια. Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συγκαλέσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στα Ιδρύματα ενώ μετά την επίθεση στον πρύτανη η ΑΣΟΕΕ έκλεισε σε ένδειξη συμπαράστασης προς το πρόσωπό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − ten =