adonis-georgiadis

Για πλάκα εντέλει τα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη και του λαλίστατου υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στα Εμιράτα. Όπου όπως θυμόμαστε, έβγαζε φωτογραφίες τον πολυέλαιο. Η Ελλάδα κατέγραψε μία ιστορική αποτυχία, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, όπου όλα τα δεδομένα ήταν υπέρ της, λόγω και της στρατηγικής συμφωνίας που έχει υπογράψει με την αραβική δύναμη.

Στην Κρήτη την περιμέναμε, αλλά στην Αλβανία πήγε. Εκλεισε λοιπόν συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του πολυεθνικού ομίλου ακινήτων Emaar Group, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για τη μετατροπή του λιμένα Δυρραχίου, με έργα προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά λιμάνια της Αδριατικής.

Εκπρόσωποι της αλβανικής κυβέρνησης μετέβησαν ήδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για συνομιλίες με τον ανωτέρω όμιλο, με στόχο την κατασκευή της μαρίνας του Δυρραχίου. Ο ιδρυτής του ομίλου Emaar Mohamed Alabbar, γνωστός ως ο κατασκευαστής και ο ιδιοκτήτης του ουρανοξύστη «Burj Khalifa» στο Ντουμπάι, σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δυρραχίου, μετατρέποντας την παράκτια πόλη σε ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Αδριατικής», ενώ πρόσθεσε ότι «θα αποτελέσει κίνητρο για εισροή περαιτέρω επενδύσεων και, κατά συνέπεια, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Αλβανία». Προβλέπονται η κατασκευή μαρίνας για σκάφη αναψυχής, ενός σύγχρονου τερματικού επιβατικού σταθμού καθώς και κτίρια προς εμπορική χρήση και δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − 20 =