euroferry-olympia

Στους έξι ανέρχονται πλέον επίσημα οι νεκροί της τραγωδίας στο πλοίο «Euroferry Olympia», που τυλίχτηκε στις φλόγες πριν από μια εβδομάδα, βόρεια της Κέρκυρας.

Σήμερα, εντοπίστηκε η σορός ακόμα ενός άνδρα, στο 2ο γκαράζ του πλοίου, όπου βρέθηκαν κι άλλα πτώματα οδηγών.

Πλέον οι εγκλωβισμένοι ανέρχονται σε πέντε, με τις έρευνες να συνεχίζονται από προχθές πια στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Από το πρωί γίνονται προσπάθειες και για το άνοιγμα του καταπέλτη του πλοίου προκειμένου να ξεκινήσει η απομάκρυνση των καμένων φορτηγών και αυτοκινήτων.

Σήμερα, ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στα πτώματα άλλων τεσσάρων ανδρών που ανασύρθηκαν από τα γκαράζ του πλοίου και σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή, οι αιτίες θανάτου των άτυχων οδηγών ήταν η απανθράκωση ή τα εγκαύματα.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, ανέφερε ότι «χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό».

Όπως εξήγησε, «άλλες σοροί ήσαν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα».

Επίσης, όπως είπε, «η μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × two =