kakokairia

Τόσες ημέρες έκαναν συσκέψεις επί συσκέψεων με τους μετεωρολόγους να έχουν δώσει ακριβέστατες προβλέψεις για την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» και οι καθ΄ύλην αρμόδιοι υπουργοί, το μόνο που έκαναν ήταν να παραδεχθούν ότι δεν έχουν σχέδιο διαχείρισης, και έτσι κλείνουν προληπτικά την εθνικό οδό Αθηνών – Λαμίας.

Έτσι, η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, είναι συνειδητά να κόψουν τη χώρα στα δυο, παραδεχόμενη ότι δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το εθνικό δίκτυο.

Η εθνική που έκλεισε αιφνιδιαστικά και χωρίς να λειτουργήσει το 112 στις 5:30 τα ξημερώματα, θα ανοίξει στις 3 το μεσημέρι και για μόνο τέσσερις ώρες. Στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, θα κλείσει και πάλι και μάλιστα για 24 ώρες μέχρι τις 7 το απόγευμα της Τρίτης.

Η απόφαση είναι ομολογία ανικανότητας αφού όπως φαίνεται τόσο τα αρμόδια υπουργεία όσο και ο παραχωρησιούχος, η Νέα Οδός, μας λένε ότι δεν έχουν σχέδιο ή δεν έχουν τα μέσα για να αντιμετωπίσουν τη σφοδρή κακοκαιρία και να κρατήσουν την εθνική οδό ανοιχτή.

Για προληπτική δράση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι   ο κρατικός μηχανισμός δουλεύει και εργάζεται συνεχώς.

Και ο Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε περιχαρής λέγοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα και ότι προληπτικά έκλεισαν την εθνική οδό χωρίς μάλιστα να ενημερώσουν τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης

Σκληρή ανακοίνωσε εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας την επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.
Μετά από δέκα μέρες «συσκέψεων» αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας.
Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της».

Το φιάσκο με το 112

Αίσθηση είχε  προκαλέσει νωρίτερα η απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κλείσει μέχρι νεωτέρας η  εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη (Κηφισιά) μέχρι τη Λαμία.

Οι οδηγοί αιφνιδιασμένοι υποχρεώθηκαν να κάνουν αναστροφή.  Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν εστάλη sms και δεν λειτούργησε το 112 με αποτέλεσμα οι οδηγοί να ταλαιπωρούνται αφάνταστα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι η εθνική οδός έκλεισε με δική του απόφαση ενώ υποστήριξε ότι «δεν έγινε και τίποτα να μείνει για λίγες ώρες κλειστή».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν απάντησε γιατί συνέβη αυτό παρά τις ακριβέστατες προβλέψεις από τους μετεωρολόγους και τις συσκέψεις επί συσκέψεων που έκαναν υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και Περιφερειάρχες ήδη από την Παρασκευή.

Οι καθ΄ύλην αρμόδιοι μέχρι στιγμής έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για το ποιος θα ρίξει την ευθύνη στον άλλο.  Ο Γιώργος Πατούλης επέρριψε ευθύνες στη Νέα Οδό για το κλείσιμο της εθνικής και στην Πολιτική Προστασία γιατί δεν λειτούργησε το 112 με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν οι πολίτες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος μιλώντας στο OPEN δήλωσε ότι δεν γνωρίζει γιατί δεν λειτούργησε το 112 και εμμέσως πλην σαφώς επέρριψε ευθύνη στην Πολιτική Προστασία λέγοντας ότι σε αυτήν ανήκει η αρμοδιότητα.

Το ερώτημα είναι αφού το γνώριζαν τόσες ημέρες τι είχαν κάνει, όπως και τι μέτρα είχε λάβει η Νέα Οδός, η εταιρεία που διαχειρίζεται την εθνική οδό.

Κλειστοί δρόμοι – Που χρειάζονται αλυσίδες – Διακοπές ρεύματος

Δέκα περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα και συγκεκριμένα Εκάλη, Δροσιά, Αγ.Στέφανος, Ροδόπολη, Σταμάτα, Μαρκόπουλο Ωρωπός, Καπανδρίτι, Αυλώνας και Κάλαμος.

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και στη λεωφόρο Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δρόμος είναι πλέον καθαρός και έγινε άρση της απαγόρευσης για την κυκλοφορία φορτηγών.

Κανονικά και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας, σε όλο το μήκος της, όπου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα το πρωί, λόγω ακινητοποίησης λεωφορείου στην Κηφισιά.

Λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τη θέση Άγιος Πέτρος και στα δύο ρεύματα.

Επίσης, στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ώρα 07.20, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Μόνο με αλυσίδες η κίνηση στους δρόμους του Δήμου Ωρωπού. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο 2295-320.349 και στο 15606 (χωρίς χρέωση από σταθερό). Για σοβαρά περιστατικά απεγκλωβισμού στο 6985-982.166.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου, από το Καπανδρίτι προς Βαρνάβα, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.

Κλειστή η λεωφόρος Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από το ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

Κλειστή  η Λεωφόρος Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα κυκλοφορίας προς το καζίνο.

Κλειστή η  Λ. Φυλής, στο ύψος Μονής Κλειστών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

Για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος ΗΜ.Κ. Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία. (από ώρα 16:00).

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × one =