restaurant-covid-19

Η φορτική κατάσταση που βιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τον ρυθμό νοσηλειών να δοκιμάζει τα όρια αντοχής του, ανάγκασε την κυβέρνηση να μεταθέσει το άνοιγμα της εστίασης, που αρχικά είχε προγραμματίσει για τα μέσα Απριλίου. Οι οποιεσδήποτε παραινέσεις για υπομονή πάντως, δεν είναι δυνατόν να έχουν ως δέκτες τους επιχειρηματίες του χώρου, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τα λειτουργικά τους έξοδα να έχουν απογειωθεί, ύστερα από πέντε μήνες σκληρού lockdown και σχεδόν μηδενική ενίσχυση από την κυβέρνηση.

Το άνοιγμα της εστίασης δείχνει λοιπόν να μετατίθεται για τα τέλη του μήνα, ενώ υπάρχουν και απόψεις σε ανώτατο επίπεδο που συστήνουν νέα παράταση για μετά το Πάσχα, στην περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα δεν βελτιωθεί μέχρι τότε. Αυτό, θα συμπαρασύρει και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, με το σενάριο για «Πάσχα στο χωριό», να απομακρύνεται σε μια τέτοια περίπτωση.

Οι «υπέρ» και οι «κατά»

Την ίδια ώρα, υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη, που εμφανίζονται υπέρμαχοι άμεσου ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με δεδομένο ότι ο παρατεταμένος εγκλεισμός έχει συμβάλλει στην αύξηση της ενδοοικογενειακής διασποράς του ιού, θέση που ενστερνίζονται και επιστήμονες. Προκρίνεται μάλιστα το προληπτικό, συμπληρωματικό μέτρο του self test για τους εργαζόμενους σε καφέ και εστιατόρια, ως υποχρεωτική συνθήκη για αποφυγή περαιτέρω δισποράς.

Από την άλλη, συναντούμε και φωνές στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, που υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, θα θέσει σε κίνδυνο τον τουρισμό, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκ νέου. Οι ίδιες φωνές μάλιστα, συστήνουν να εκληφθεί το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου ως οδηγός πλεύσης στον επιδημιολογικό κυκεώνα, που θα ορίσει και τις κινήσεις που θα αφορούν και τον κλάδο της εστίασης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen + two =