Τετ, 17 Δεκ 2025
15.3 C
Cythera

Επιταγές πληττόμενων επιχειρήσεων: «Παγώνουν» για 75 ημέρες

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport.

Eντός της εβδομάδας, αναμένεται να κατατεθεί νομοθετική διάταξη σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Οικονομικών θα δίνει χρονικό περιθώριο 75 ημερών στους εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών, πληττόμενων επιχειρήσεων, οι οποίες υπέστησαν πτώση τζίρου 40% το τελευταίο τρίμηνο και βρίσκονται στη λίστα ΚΑΔ των επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ρύθμιση έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Για τις επιταγές οι οποίες είχαν παραταθεί στην αρχή του 2ου lockdown, κατά 75 μέρες έρχεται πρόσθετη παράταση 45 ημερών.

Μόλις ψηφιστεί η διάταξη, οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport προκειμένου να καταχωρήσουν τα στοιχεία Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Κατόπιν οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν στην τράπεζα είτε ηλεκτρονικάείτε στο κατάστημα που τους έχει χορηγήσει το μπλοκ επιταγών, ώστε να μην προχωρήσει η πληρωμή της επιταγής ή των επιταγών.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Κονδύλια λιμνάζουν, λιμάνια καταρρέουν, αλλά «ευλογούν» τους λιμενίσκους

Την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει τα ελληνικά λιμάνια...
01:06:56

Μητσοτάκης: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα

Το μήνυμα ότι ο «ΟΠΕΚΕΠΕ» είναι «από τις τελευταίες...

Η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση πριν και μετά από μια δασική πυρκαγιά: Μύθοι και πραγματικότητα

Επανέρχομαι μετά από οκτώ χρόνια.  Άραγε μάθαμε  κάτι από...

Ευχές στο νησί

Ήταν μια χρονιά μεγάλη και γεμάτη. Μια χρονιά που...

Γενική Συνέλευση Δημοτικής Κοινότητας Καραβά

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καραβά καλεί τους κατοίκους...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img