eggrafo-fbi

Μια ανοικτή σύγκρουση αρχίζει να εξελίσσεται στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αποπέμψει τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Το «πόστο» μπορεί να μην έχει «αίγλη», εντούτοις το πολιτικό αποτύπωμα της «καθαίρεσης» του πρώην Υπουργού είναι σαφές.

Η κυρία Γεννηματά αποφάσισε, όπως τονίζουν στελέχη του κόμματος, να δείξει ότι η ίδια κάνει κουμάντο τη δεδομένη στιγμή και πως η στρατηγική του κόμματος, αναφορικά με τις οιονεί συνεργασίες, αποτελεί δική της απόφαση. Η κουβέντα, άλλωστε, για την επόμενη ημέρα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Και, μάλιστα, την έχει ξεκινήσει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει προτείνει τη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης, στην οποία εμμέσως πλην σαφώς τοποθετεί και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαφωνεί, και με φόντο το συνέδριο από το οποίο θα προκύψει ο νέος Πρόεδρος, ήδη αναζητούνται συμμαχίες. Εξ’ ου κιόλας ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Χάρη Καστανίδη στη θέση του αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ο κ. Καστανίδης θεωρείται από πολλούς εντός του Κινήματος Αλλαγής, ως άνθρωπος του Γ. Παπανδρέου ενώ είναι ενδεικτικό ότι μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό έχουν «σπάσει» παλαιότερα τη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη. Για παράδειγμα και οι δύο απείχαν από την ψήφιση του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις, με την Φώφη Γεννηματά να συγκαλεί, τότε, εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να στέλνει αυστηρό μήνυμα προς τους βουλευτές.

Από την άλλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έναν από τους βασικούς «εχθρούς». «Από το 2012, ο Α. Λοβέρδος υποστηρίζει σθεναρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με προοδευτική διακυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας», έλεγαν χαρακτηριστικά συνομιλητές του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, υπενθυμίζοντας την υπόθεση της Novartis, όπου σύμφωνα με τον ίδιο στοχοποιήθηκαν πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί, αλλά κυρίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με άλλα λόγια, ο κ. Λοβέρδος θεωρεί ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να παραμείνει ως αυτόνομη οντότητα, δίχως να λοξοκοιτάζει προς την Κουμουνδούρου.

Η, δε, Φώφη Γεννηματά, με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό, επιχειρεί να διατηρήσει ίσες αποστάσεις, αφού γνωρίζει ότι ο Γ. Παπανδρέου παραμένει ισχυρός στο εσωκομματικό μέτωπο και σίγουρα δεν θέλει να έχει έναν ακόμη εχθρό. Έχει, άλλωστε, πιθανότατα να αντιμετωπίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη (εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο), ο οποίος επίσης έχει ιδιαίτερη δύναμη, κυρίως στη νέα γενιά των στελεχών του ΚΙΝΑΛ

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × one =