Κλιμάκιο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας Κρήτης κ. Ιωάννη Μιχαλάκη και τη γεωλόγο κυρία Ελένη Τσολάκη μετέβη στο νησί των Κυθήρων στο πλαίσιο του έργου Σ.Α.Μ.Υ. ΙΙ «Συστηματική απογραφή υδρογεωτρήσεων κάθε χρήσης σε όλη την Χώρα».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα Κύθηρα το κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών συναντήθηκε στο Δημαρχείο Κυθήρων στη Χώρα με τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, τον Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τα θέματα Ύδρευσης & Αποχέτευσης κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη και με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ύδρευσης & Αποχέτευσης κ. Κωνσταντίνο Στάθη.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το σκοπό του έργου Σ.Α.Μ.Υ ΙΙ, την πρόοδο των εργασιών, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις συνθήκες ύδρευσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Τέλος, εκφράστηκε από κοινού η πρόθεση για συνεργασία στο πλαίσιο της επικαιροποίησης υφιστάμενων μελετών που έχει κατά το παρελθόν εκπονήσει η Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (πρώην Ι.Γ.Μ.Ε.) σε ότι αφορά τις υδρογεωλογικές συνθήκες του νησιού.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα Κύθηρα οι γεωλόγοι της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. ξεκίνησαν τις εργασίες πεδίου από κοινού με τους κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη και κ. Κωνσταντίνο Σιάρμαλη υδραυλικό του Δήμου Κυθήρων με αυτοψίες και μετρήσεις στις δημοτικές υδρογεωτρήσεις του νησιού. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σε όλες τις πηγές και τα φρεάτα του νησιού.

Σκοπός του έργου ΣΑΜΥ II είναι η συστηματική και ολοκληρωμένη καταγραφή των υδρογεωτρήσεων κάθε χρήσης στο σύνολο των Υπόγειων Υδατικών Συστημάτων της χώρας, με στόχο τον υπολογισμό των απολήψιμων ποσοτήτων νερού, τόσο ανά χρήση (υδρευτική, αρδευτική, βιομηχανική, κ.λπ.), όσο και ανά Υπόγειο Υδατικό Σύστημα (Υ.Υ.Σ.).

Τα αποτελέσματα του Έργου υποστηρίζουν τις δράσεις της Γενικής Διεύθυνσης Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και έχουν σκοπό να ενισχύσουν την υδατική πολιτική της χώρας, τη διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας του υδατικού πλούτου της, τηρώντας παράλληλα τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (60/2000/ΕΚ, 118/2006/ΕΚ και 91/676/ΕΟΚ).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2014-2020(2023).

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × two =