ipa-ypourgos-amynas

Λόγω των πασχαλινών διακοπών, πέρασε απαρατήρητη μια είδηση και από αυτούς που θα ήθελαν να την προβάλουν:

Στην αμερικανική αεροπορική βάση στο Ράμσταϊν της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Πάσχα των Ορθοδόξων, σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λ. Όστιν, με τη συμμετοχή υπουργών Άμυνας και αρχηγών ΓΕΕΘΑ από 40 χώρες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση, που έγινε με δεδομένη την επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, συμμετείχαν υπουργοί Άμυνας και αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και από χώρες εκτός ΝΑΤΟ, από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, όπως η Αυστραλία και η Ιαπωνία. Συμμετείχαν, επίσης, και χώρες που καλούνται στις 16 Μαΐου να αποφασίσουν οριστικά την ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, όπως η Φινλανδία (η πρωθυπουργός της επισκέπτεται την Πέμπτη την Ελλάδα και συναντάται με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη) και η Σουηδία.

Από τη συνάντηση, δεν μπορούσε φυσικά να λείπει η χώρα μας, καθώς συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως η Ουάσιγκτον πιέζει πλέον ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση να παραχωρήσει εκ νέου οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, όπως πιέζουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για όπλα ρωσικής παραγωγής, ακόμα και για τους S-300 (αντίστοιχες πιέσεις ασκούνται και στη Λευκωσία), αλλά και για οπλικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά μας, όπως τα ΟSA και τα TORMI.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φοβάται το πολιτικό κόστος για την αποστολή αναβαθμισμένου πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, αρμόδιες πηγές ωστόσο δεν αποκλείουν στο τέλος να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια. Επίκειται, άλλωστε, και η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν στις 16 Μαΐου…

Του Βασίλη Σκουρή

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 + seventeen =