katerina-stathatou

Με μία ανοιχτή ολοσέλιδη επιστολή ανταπαντά στο δήμαρχο Κυθήρων στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το δημαρχείο στις 11 Φεβρουαρίου 2021

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κο ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ – «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ» 

Χαίρομαι με την απάντηση του Δήμου σχετικά με την ανάθεση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και την δέσμευσή του να συνεχίσει το πρόγραμμα. Eύχομαι να βρεθεί ο κατάλληλος κτηνίατρος, σύμφωνα πάντα με την νομοθεσία και τις προδιαγραφές που προϋποθέτει η σύμβαση. Ελπίζω να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες διότι αν δεν γίνουν στειρώσεις τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, η ανάγκες τριπλασιάζονται από τον Ιούνιο και μετά. 

Χαίρομαι επίσης διότι δεν θα χρεωθώ αυτή την χρονιά. Τα φάρμακα και τα χειρουργικά αναλώσιμα πληρώνονται από εμένα με αντικαταβολή, σαφώς πριν από τις πληρωμές του Δήμου. Από τα χρήματα που φαίνεται ότι λαμβάνω από τον Δήμο, το 24% αποδίδεται στο κράτος ως ΦΠΑ, άρα η αμοιβή μου δεν είναι όλο το ποσόν που δημοσιοποιείται και επίσης αφορά σε συγκεκριμένο αριθμό ζώων. Ποτέ όμως δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με τα αδέσποτα όταν έφτανα στον αριθμό ζώων για τον οποίο με δεσμεύει η σύμβαση, γιατί πάντα ανταποκρίνομαι στις κλήσεις απελπισίας από ανθρώπους που ζουν σε χωριά με υπερπληθυσμό γατιών. Βέβαια αυτό μπορεί να θεωρηθεί δικό μου «λάθος» και επιλογή μου. Αν όμως δεν έκανα αυτές τις επιλογές και αυτό το «λάθος» δεν θα έπιαναν τελικά τόπο τα όποια χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο Δήμος για τα αδέσποτα. Αυτά τα αναφέρω για να μην υπάρχει η εντύπωση πως κάποια από αυτά τα χρήματα καταλήγουν στην τσέπη μου. Η δουλειά μου είναι τρόπος ζωής και όχι τήρηση ωραρίου και αριθμού αδέσποτων. 

Οφείλω τέλος να επισημάνω πως ως μόνιμη κάτοικος του νησιού και ως κτηνίατρος που δραστηριοποιούμαι στα Κύθηρα, ξεκίνησα με δική μου πρωτοβουλία τον εμβολιασμό των αδέσποτων γατιών από τον Σεπτέμβριο του 2012, εθελοντικά και με υποστήριξη από δημότες και επισκέπτες. Από τότε έως την έναρξη του προγράμματος του Δήμου, εμβολίασα, στείρωσα και θεράπευσα 690 γάτες, πάντα χωρίς αμοιβή και πολλάκις με δικά μου έξοδα, στις κάτωθι τοποθεσίες : Αγ. Πατρικία, Αγ. Πελαγία, Αλεξανδράδες, Αραίοι, Αυλέμονας, Βιαράδικα, Κάλαμος, Κάτω Λειβάδι, Καραβάς, Καψάλι, Κεραμωτό, Κυπριωτιάνικα, Λειβάδι, Λογοθετιάνικα, Μητάτα, Μυλοπόταμος, Ντουριάνικα, Παληόπολη, Περλεγκιάνικα, Πιτσινάδες, Ποταμός, Τσικαλαρία, Τριφυλλιάνικα, Φριλιγκιάνικα, Χώρα. Οποιοσδήποτε επιθυμεί ή ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει στο κτηνιατρείο μου και να δει στα αρχεία μου την περιγραφή του κάθε περιστατικού, με ημερομηνίες, τοποθεσία, εμβόλια, προβλήματα υγείας και το όνομα του δημότη που επικοινώνησε μαζί μου. 

Κατερίνα Σταθάτου
Κτηνιατρος, Λειβαδι, Κυθηρα, 80100.
Κatherine Stathatos Vet MB, Cantab, Cambridge. 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 − 11 =