Την Κυριακή 14 Μαΐου η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς – Αθηνών, τίμησε τον προστάτη των Κυθήρων Όσιο Θεόδωρο στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Νέο Φάληρο, όπου τελέστηκε θεία λειτουργία με αρτοκλασία.

Από νωρίς στην εκκλησία παρευρέθηκαν πάρα πολλά μέλη του συλλόγου, Κυθήριοι καθώς και εκπρόσωποι Κυθηραϊκών Σωματείων, ο Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης κος Γιώργος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος της Ένωσις Απανταχού Αντικυθηρίων ο Άγιος Μύρων κος Γιώργος Κωνσταντίνου, και από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών ο κος Γιάννης Μαυρομμάτης.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε τσιριγώτικος άρτος, καφές, και πολλά γλυκίσματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου, όπου όλοι μαζί περάσαμε ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό που μας ταξίδεψε για ακόμα μια φορά στα Κύθηρα.

Ο εορτασμός του Οσίου Θεοδώρου από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα στην παροικία του Πειραιά έχει καθιερωθεί και γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά της 12 Μαϊου, έθιμο το οποίο ξεκίνησε τουλάχιστον πριν από 70 χρόνια και συνεχίζεται αναλλοίωτο μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Όπως όλα τα Κυθηραϊκά σωματεία των απανταχού Κυθηρίων εντός και εκτός Ελλάδας, από παλιά ως σήμερα, εορτάζουμε το δεύτερο θρησκευτικό μας Κυθηραϊκό σύμβολο μετά την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, τον Όσιο θεόδωρο Κυθήρων.

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen + 12 =