Σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας αυτής της χώρας, παραπέμπει ο τρόπος που ο πρωθυπουργός ο οποίος ηγείται της τωρινής κυβέρνησης, επέλεξε να χειριστεί το άκρως σοβαρά θέμα του ανελέητου ξυλοδαρμού πολίτη σε δημόσιο χώρο από όργανα της τάξης.

Η γραμμή άμυνας που υιοθέτησε το Μαξίμου, απέναντι στα πολυάριθμα βίντεο απλών πολιτών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, και στα οποία απεικονίζεται όλο το χρονικό της κρατικής βίας, είναι αυτή του φακελώματος.

Αυτό το φακέλωμα περιλαμβάνει:

  • Δημοσιοποίηση του ονόματος και του επωνύμου του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε
  • Αναφορές στην πολιτική του επιλογή
  • Βαρύτατες κατηγορίες ότι πήγε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού
  • Ψέματα περί σύλληψής του σε πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Η ενορχήστρωση

Η εντολή δόθηκε το βράδυ της Κυριακής από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μέσα από το non paper που στέλνει στους βουλευτές και τα στελέχη, το γνωστό «Σφυγμό της Ημέρας».

Όπως φαίνεται στο σχετικό απόσπασμα, η Νέα Δημοκρατία δίνει εντολή για το πως θα απαντάνε τα στελέχη. Τους δίνει εντολή να γνωστοποιήσουν το ονοματεπώνυμο του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε και να τον κατηγορήσουν ότι πήγε να αφαιρέσει το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Παππάς, ήταν ο πρώτος που έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα τη γραμμή του κόμματος την Κυριακή τα μεσάνυχτα.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του νεαρού μιλώντας στο Open.
Παράλληλα,  τον κατηγόρησε ότι πήγε να αφαιρέσει όπλο, έκανε λόγο για την πολιτική του δράση και υποστήριξε αναληθώς ότι είχε συλληφθεί σε πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Λίγη ώρα μετά ανέλαβε υπηρεσία ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Και ο Μάκης Βορίδης στην τοποθέτησή του χρησιμοποίηση τα επιχειρήματα του Μαξίμου και της Πειραιώς.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν Μαξίμου και Πειραιώς

Η λογική καταδότη που υιοθέτησαν κυβέρνηση και ΝΔ εγείρει σοβαρά ερωτήματα τα οποία και καλούνται να απαντήσουν.

1) Που ήξεραν Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία ότι ο πολίτης είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση υπέρ Κουφοντίνα; Είχε συλληφθεί;

2) Ακόμα και να είχε συλληφθεί, πως είχαν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία;

3) Γιατί δεν γίνεται ΕΔΕ στην Αστυνομία για το ποιος χορήγησε αυτές τις πληροφορίες σε κυβέρνηση και ΝΔ;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 3 =