Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής η Πράξη «Μελέτες Ωρίμανσης για την Προσθήκη Αιθουσών στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κυθήρων», με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 202.320,01€ (συμπ. ΦΠΑ).

Η υπογραφή της απόφασης ένταξης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, στα γραφεία της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ ΑΕ), που είναι και ο δικαιούχος της Πράξης, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου της ΚΤΥΠ κ. Τιμολέοντος Κατσίπου, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Σταύρου Βοϊδονικόλα, του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Αττικής κ. Δημητρίου Δρόση και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Κυθήρων κ. Χαράλαμπου Σούγιαννη.

Η ανάγκη κτιριακής επέκτασης του Γυμνασίου-Λυκείου, υφίσταται τουλάχιστον από το 2009-2010, όταν ο τότε Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων εκπόνησε σχετική προμελέτη, η οποία ωστόσο δεν αξιοποιήθηκε. Το ζήτημα επανήλθε το 2015 με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής μας Αρχής προς τα Υπουργεία Παιδείας και Υποδομών, αλλά δεν αποτέλεσε προτεραιότητα της τότε διοίκησης της ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ), με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στις καλένδες.

Από το 2019, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ κ. Κατσίπο, ολοκλήρωσαν τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες και πλέον, οι μελέτες για την επέκταση του Γυμνασίου-Λυκείου Κυθήρων εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής με στόχο την άμεση ολοκλήρωσή τους, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Αντικείμενο της Πράξης είναι η εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών και συγκεκριμένα:

  1. Σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος
  2. Αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακών έργων
  3. Στατικές μελέτες
  4. Μηχανολογικές – Ηλεκτρολογικές μελέτες
  5. Γεωτεχνική μελέτη
  6. Τεύχη δημοπράτησης
  7. ΣΑΥ-ΦΑΥ
  8. Εγκρίσεις – Αδειοδοτήσεις

Με αφορμή την ένταξη των μελετών στο ΠΕΠ, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ακόμα ένα μεγάλο έργο παίρνει το δρόμο του. Η αναμενόμενη επί πολλά χρόνια επέκταση του Γυμνασίου και Λυκείου Κυθήρων γίνεται πλέον ορατή χάρη στην χρηματοδότηση των σχετικών μελετών από το ΠΕΠ Αττικής, μετά από μια μακρά διαδικασία συνεργασίας του Δήμου μας με την ΚΤΥΠ, που διήρκησε σχεδόν 3 χρόνια. Με το έργο αυτό, επιλύεται οριστικά το ζήτημα της σχολικής στέγης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Κύθηρα, με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 20-30 ετώνΕπόμενος στόχος μας, η σύγχρονη στέγαση και για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι από τους μείζονες στόχους της επόμενης θητείας μας. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ κ. Τίμο Κατσίπο, τον Πρ/νο του ΠΕΠ Αττικής κ. Δημήτρη Δρόση και όλους τους συνεργάτες τους, για την υποστήριξή τους στο σημαντικό αυτό αίτημα του Δήμου μας. Ευχαριστώ, τέλος, ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδο για την σημαντική συμβολή του στο συγκεκριμένο θέμα».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 + 1 =