καιρός κύθηρα ομίχλη κακοκαιρία

Την έντονη διαμαρτυρία της προς τον ΔΕΔΔΗΕ, εκφράζει με επιστολή της, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων – Αντικυθήρων, αναφορικά με την ηλεκτροδότηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην θέση Γερακάρι.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου, Ευάγγελος Βενάρδος, καθίσταται σαφές προς την κρατική υπηρεσία πως, λόγω του ειδικού καθεστώτος που διέπει τα νησιά – και σύμφωνα με το οποίο οποιαδήποτε έκταση που δεν είναι ιδιωτική, ανήκει στην δικαιοδοσία της Επιτροπής – απαιτείται άδεια από την Εγχώριο, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από την ενδιαφερόμενη υπηρεσία.

Σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά την τοποθέτηση από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ στην θέση Γερακάρι, 17 εναερίων κολώνων, δίχως την αποστολή σχετικού αιτήματος προς την Επιτροπή Εγχωρίου. Πέραν τούτου, μια τέτοια κίνηση, ενέχει και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ακολουθεί η επιστολή της Επιτροπής Εγχωρίου προς τον ΔΕΔΔΗΕ:

ΘΕΜΑ: Ηλεκτροδότηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη θέση Γερακάρι Κυθήρων

Σχετ.: Υπ’ αριθ. 5984/18-12-2020 έγγραφό σας.

 

Στη συνέχεια του παραπάνω σχετικού το οποίο περιήλθε σε γνώση μας, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το Ν. 1416/84 άρθρο 84, το Ν. 2941/01 άρθρο 16 παρ. 7, σε συνδυασμό με το άρθρο 967 του ΑΚ, η διαχείριση όλων των εκτάσεων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, που αναφέρονται στους παραπάνω Νόμους, ανήκει αποκλειστικά στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων (Ν.Π.Δ.Δ.) και ουδεμία ενέργεια δεν μπορεί να γίνει επ’ αυτών και σε όλες τις αναφερόμενες στους πιο πάνω νόμους περιοχές, χωρίς την προηγούμενη έγκριση από την Επιτροπή μας.

Θεωρούμε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία θα ήταν γνωστή σε εσάς καθόσον αφορά τμήμα της εδαφικής αρμοδιότητας σας.

Μέχρι σήμερα στην Υπηρεσία μας δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα για έγκριση επέμβασης καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην εν λόγω περιοχή.

Υπόψη ότι η παραπάνω νομοθεσία που ισχύει για τα νησιά μας και ρυθμίζει αυτό το ειδικό καθεστώς στους χώρους που αναφέρονται σ’ αυτή, υπερισχύει των γενικών διατάξεων τις οποίες ενδεχομένως έχετε υπόψη σας, καθόσον είναι σαφές σύμφωνα με τις γενικές αρχές του δικαίου ότι κάθε ειδική διάταξη υπερισχύει της γενικής.

Κατόπιν όλων των παραπάνω δεν έχετε το δικαίωμα να προβείτε σε καμμία επέμβαση, εγκατάσταση, τοποθέτηση κλπ στο παραπάνω χώρο, αλλά και σε άλλες κοινόχρηστες δασικές, χορτολιβαδικές εκτάσεις, δρόμους, πλατείες, αιγιαλούς, λιμάνια κ.λπ (άρθρο 967) χωρίς την προηγούμενη έγκριση του φορέα μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΒΕΝΑΡΔΟΣ

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + two =