Τετ, 18 Φεβ 2026
12.7 C
Kythera

Ξεκινάει ο δρόμος στο Χαλκό

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου “Ασφαλτόστρωση οδού προς Χαλκό”, με συνολικό προϋπολογισμό 88.000€ που καλύπτεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο εντάσσεται στην αναπτυξιακή πολιτική του Δήμου μας, που στόχο έχει την βελτίωση των προσβάσεων στις δημοφιλείς παραλίες των Κυθήρων και αποτελεί ακόμα μια δέσμευση της Δημοτικής Αρχής που γίνεται πράξη προς όφελος των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, ολοκληρώθηκαν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή οι δρόμοι προς τις παραλίες Μελιδόνι, Καλαδί, Κακή Λαγκάδα και Φυρή Άμμος (όπου απομένει το τελευταίο τμήμα της οδού που θα ολοκληρωθεί σύντομα), ενώ εκπονούνται οι μελέτες για τους δρόμους προς Φούρνους και Φελωτή.

Ανάδοχος του έργου είναι ο Πολ. Μηχανικός Χρήστος Μαρασιώνης και το ποσό της σύμβασης, μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (15%) ανέρχεται σε 74.944,69€, ενώ η προθεσμία περάτωσης είναι 5 μήνες.

Προβλέπεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την παραλία του Χαλκού, όσον αφορά το τμήμα που παραμένει χωματόδρομος, καθώς και η κατασκευή τάφρων απορροής ομβρίων για μεγιστοποίηση της ασφάλειας.

Ακόμα ένα χρήσιμο έργο που αναμενόταν επί χρόνια υλοποιείται. Ακόμα μια δέσμευσή μας γίνεται πράξη.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img