Σε τροχιά ανόδου το Πετρέλαιο – «Αγγίζει» τα 110 δολάρια

Σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης βρίσκονται οι διεθνείς αγορές ενέργειας, με την τιμή του μαύρου χρυσού να καταγράφει νέα, κατακόρυφη άνοδο. Η στασιμότητα στο γεωπολιτικό σκηνικό δημιουργεί έντονες πιέσεις, απειλώντας άμεσα και την ελληνική αγορά καυσίμων.

Η πρωινή εικόνα των χρηματιστηριακών συναλλαγών της Τρίτης δείχνει ξεκάθαρα την ανοδική τάση:

Το αργό πετρέλαιο τύπου Brent σκαρφάλωσε στα 109 δολάρια το βαρέλι, απέχοντας πλέον μια “ανάσα” από το ψυχολογικό όριο των 110 δολαρίων.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI ξεπέρασε τα 97 δολάρια το βαρέλι και κινείται σταθερά προς το φράγμα των 100 δολαρίων.

Ο βασικός πυροδότης της νέας αύξησης είναι το διπλωματικό αδιέξοδο στις σχέσεις ΗΠΑ και Ιράν. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης και τον τερματισμό του πολέμου έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο κενό. Οι επενδυτές παρακολουθούν με αγωνία, τηρώντας στάση αναμονής μέχρι να υπάρξει κάποια σαφής ένδειξη αποκλιμάκωσης από τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Αυτό το νέο ράλι τιμών δεν μένει μόνο στις οθόνες των χρηματιστηρίων, αλλά ετοιμάζεται να περάσει στις αντλίες των πρατηρίων. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονη ανησυχία για έναν νέο κύκλο ανατιμήσεων στα καύσιμα, ο οποίος έρχεται να επιβαρύνει περαιτέρω τα ελληνικά νοικοκυριά που ήδη δοκιμάζονται από την παρατεταμένη ακρίβεια σε βασικά αγαθά.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Παγκόσμιος ενεργειακός συναγερμός – Στερεύουν τα αποθέματα πετρελαίου, Στα ύψη οι τιμές

Η παγκόσμια αγορά ενέργειας βρίσκεται σε κλοιό ασφυξίας, αποδεικνύοντας...
00:06:55

Πεκίνο: «Κόκκινο χαλί» και ισχυροί συμβολισμοί στην υποδοχή Τραμπ – Μαζί του και ο Έλον Μασκ

Η Κίνα επέλεξε να «απαντήσει» στις πιέσεις της Ουάσινγκτον...
00:17:49

Σύγκρουση Ανδρουλάκη – Πιερρακάκη στη Βουλή: Στο επίκεντρο η ακρίβεια και η προεδρία του Eurogroup

Μια έντονη αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκε στη Βουλή...

Παραιτήθηκε με αιχμές από τη Νέα Δημοκρατία η Ιωάννα Γκελεστάθη

Την παραίτησή της από την «κάθε κομματική ιδιότητα» από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλε...

Κλειστή επί διετία η παιδική χαρά στη Χώρα Κυθήρων: Αντιδράσεις για την κατάσταση του χώρου

Στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας έρχεται το ζήτημα της...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img