Th. Plevris: «The return of unvaccinated healthcare workers will be governed by protocol»

«Οποιος εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δεν θα τουεπιβληθεί το πρόστιμο, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί μετά από την επιβολή του προστίμου και έχουν πληρώσει το πρόστιμο, θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω» διευκρίνισε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

About επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ και το κατά πόσον θα καταλάβουν τις θέσεις που είχαν πριν οι συμβάσεις τους τεθούν σε αναστολή, ο Υπ. Υγείας είπε στον Ant1, ότι «σήμερα είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γυρίσουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου».

Ερωτηθείς για το μέλλον όσων προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως «οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και κοιτάζουμε πως μπορούμε να βρούμε μια λύση για να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Ο λόγος για τον οποίο μπήκαν ήταν για να αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους, όμως κοιτάζουμε με θετικό τρόπο πως μπορεί να συνεχίσουν να είναι στο ΕΣΥ».

Για τις ιώσεις και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως είναι η περίοδος που «κάνουν πάρτι οι ιώσεις, είμαστε σε έξαρση. Δεν εξετάζουμε την λήψη άλλων μέτρων, αλλά ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα».

Για την χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο Υπ. Υγείας είπε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την ΗΔΙΚΑ για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας παρέστη στην πρώτη επίσκεψη κινητής μονάδας υγείας σε Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτών σε χώρους εκτός κέντρων υγείας και νοσοκομείων, ώστε να αποφεύγεται κατά το δυνατόν ο συνωστισμός.

«Είμαστε σε μια Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων και κάνουμε προσπάθεια με κινητές μονάδες να «βρίσκουμε» εμείς τους πολίτες, για να μην υπάρχει συνωστισμός σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία για να συνταγογραφούν φάρμακα και να κάνουν βασικές εξετάσεις οι πολίτες, ενώ παράλληλα θα γλιτώνουν χρήματα από την επίσκεψη σε ιδιώτες ιατρούς για να τους γράψουν φάρμακα», είπε ο κ. Πλεύρης.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

About the reopening of the Livadi Stadium and the surrounding area

In our effort to reopen the football field but...
00:01:29

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img