Θ. Plevris: Exemptions for prescribing medicines, treatments and tests to the uninsured and vulnerable groups

Την απόφαση που προβλέπει τις εξαιρέσεις για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, Thanos Plevris.

Η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες μόνο από γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, εξαιρούνται οι κάτωθι κατηγορίες ανασφάλιστων πολιτών ή και συνταγογραφούμενων φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων:

α. Οι ανασφάλιστοι νέοι έως 18 ετών.

β. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς με νοητική ή ψυχική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, διπολική διαταραχή, κατάθλιψη με ψυχωσικά συμπτώματα, εγκεφαλική παράλυση ή βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, ακρωτηριασμένοι που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, όπως και όσοι έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από ΚΕΠΑ 80% και άνω, για οποιαδήποτε πάθηση.

γ. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς με παθήσεις, περιλαμβανόμενες στον Κατάλογο Β της υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ. 104747/26-10-2012 (Β’ 2883) κοινής απόφασης των υπουργών Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περί τροποποίησης και επαναδιατύπωσης της υπ’ αριθμ.Φ.42000/οικ.2555/353/28-2-2012 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 497/Β/2012) «Κατάλογος παθήσεων, τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου», όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. Φ.42000/οικ. 12485/1481/6-6-2012 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1814/Β/2012)», όπως τροποποιήθηκε και εκάστοτε ισχύει, καθώς και οι ανασφάλιστοι ασθενείς που πάσχουν από το σύνδρομο ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS).

δ. Η συνταγογράφηση όλων ανεξαιρέτως των εμβολίων σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους πολίτες.

Στις ανωτέρω αποκλειστικά απαριθμούμενες περιπτώσεις, η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων θα γίνεται από όλους τους πιστοποιημένους στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) γιατρούς που υπηρετούν σε δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Για τους ανασφάλιστους ασθενείς που δεν ανήκουν στις εξαιρούμενες κατηγορίες η συνταγογράφηση των υποχρεωτικά ηλεκτρονικώς συνταγογραφούμενων σκευασμάτων εφόσον γίνει από τους ιδιώτες ιατρούς, και όχι στις δημόσιες δομές, πραγματοποιείται με ένδειξη συμμετοχής ασθενούς 100%.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Αγγειοχειρουργός στο Νοσοκομείο Κυθήρων την Παρασκευή 7 Αυγούστου

Τη δυνατότητα εξέτασης από ειδικό αγγειοχειρουργό θα έχουν οι...

Από σήμερα οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για μόνιμο διορισμό στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση

Από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι,...

Αντώνης Μαυρομμάτης: «Επενδύουμε στους ανθρώπους του ελληνικού Kickboxing για τη διαρκή ανάπτυξη του αθλήματος»

Την προσήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kickboxing (Π.Ο.Κ.) στην ανάπτυξη...

Απονεύρωση δοντιού: Πότε είναι απαραίτητη και γιατί μπορεί να σώσει το φυσικό σας δόντι

Ο έντονος πονόδοντος είναι ένα από τα πιο συχνά...

Το στυλ ξεκινά από τα κομμάτια που φοράτε πιο συχνά

Οι μπλούζες γυναικείες σε μεγάλα μεγέθη είναι από εκείνα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img