Reuters: growth prospects at 2008 levels

Οι μεγαλοεπενδυτές εγκαταλείπουν τις Αγορές - Μια ζοφερή εικόνα για την ευρωπαϊκή οικονομία, περιγράφει μεγάλη έρευνα της Τράπεζας της Αμερικής (BofA).

Οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο σήμερα, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, for the προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης και οι πωλήσεις μετοχών έχουν “χτυπήσει” υψηλό διετίας, σύμφωνα με έρευνα διαχείρισης κεφαλαίων της BofA.

Η πλειονότητα των επενδυτών που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων και συμμετείχαν στη δημοσκόπηση μεταξύ 4 και 10 Μαρτίου, αναμένουν αισθητά μειωμένη αγορά μετοχών το 2022 ενώ οι κατανομές μετοχών έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Μάιο του 2020.

Η κορυφαία συναλλαγή παγκοσμίως είναι το αργό πετρέλαιο και τα εμπορεύματα μακράς διάρκειας, ανέφερε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα στο σημείωμα. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες επενδυτές αναμένουν ότι το πετρέλαιο θα έχει τις καλύτερες αποδόσεις το 2022.

Η ευρωπαϊκή έκδοση της μηνιαίας έρευνας των διαχειριστών κεφαλαίων αποκαλύπτει μια ζοφερή εικόνα, με τους επενδυτές να μειώνουν τις προσδοκίες ανάπτυξης για την Ευρώπη μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ένα 69% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα αποδυναμωθεί το επόμενο έτος και αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 2011.

Οι επενδυτές αύξησαν ελαφρώς τις προσδοκίες τους για τον αριθμό των αυξήσεων επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ το 2022, ακόμη και αν η ρευστότητα έχει επιδεινωθεί σημαντικά, στο χαμηλότερο επίπεδο από την πανδημία του κορωνοϊού που έπληξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020.

«Αυτό είναι αξιοσημείωτο επειδή οι κεντρικές τράπεζες ήταν ιστορικά πολύ λιγότερο διατεθειμένες να αυξήσουν όταν οι συνθήκες ρευστότητας είναι πολύ κακές», δήλωσε η BofA.

Το 44% των Ευρωπαίων επενδυτών αναμένει ότι ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός θα αυξηθεί τους επόμενους δώδεκα μήνες, ενώ τον περασμένο μήνα το 38% ανέμενε χαμηλότερο πληθωρισμό.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στη Σίφνο

Ελικόπτερο κατέπεσε στη Σίφνο στην περιοχή Θόλος κοντά στο...

Monsieur Minimal live στα Κύθηρα

Ο Monsieur Minimal γιορτάζει την κυκλοφορία του νέου, πολυ-συμμετοχικού...

2η Ανοιχτή Επιστολή Simone Perotti (en)(it)

Στη Σάμο φέτος οι τουρίστες είναι λίγο λιγότεροι από...

Πρόωρες εκλογές; Τα email του ΥΠΕΣ στους εκλογείς του εξωτερικού και η χρονική συγκυρία

Νέα συζήτηση γύρω από τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις...

Εικαστική Έκθεση: «Αρχεία της Στάχτης»

Οι πολυθεματικές δράσεις «Μετά τη Στάχτη – Τέχνη, Μνήμη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img