Παρ, 26 Δεκ 2025
15.2 C
Kythera

Ολ. Τελιγιορίδου σε κυβέρνηση: «Ποιες είναι τα κριτήρια για πριμ εξόδου στους αγρότες»;

Ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τον ενδεχόμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης ΝΔ για πριμ εξόδου στους αγρότες ενόψει νέας ΚΑΠ, όπως αναφέρεται σε πλήθος δημοσιευμάτων.

Ερώτηση κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την συνυπογραφή 28 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με τον ενδεχόμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης ΝΔ για πριμ εξόδου στους αγρότες, ενόψει του Στρατηγικού Σχεδιασμού της νέας ΚΑΠ.

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων, που δεν έχουν διαψευστεί, για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πριμ εξόδου από το αγροτικό επάγγελμα.

Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με την ένταξη, στον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Ελλάδας για την νέα ΚΑΠ, του μέτρου πριμ εξόδου από το αγροτικό επάγγελμα, συζητώντας με τους παραγωγικούς φορείς και τον αγροτικό κόσμο της χώρας και διαβουλευόμενη με τους ανθρώπους που γνωρίζουν πραγματικά τις συνθήκες και τις ανάγκες της ελληνικής αγροτικής υπαίθρου.

Η ερώτηση αναφέρει:

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: “H κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει πριμ εξόδου για τους αγρότες ενόψει της νέας ΚΑΠ;”

Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει στα κενά και τις παραλήψεις στον ελληνικό στρατηγικό σχεδιασμό της νέας ΚΑΠ. Η προχειρότητα με την οποία  αντιμετωπίζει τον αγροτικό κόσμο και τα ζητήματα που τον αφορούν, είναι γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις διευκρινήσεις που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση στην πρόταση της Ελλάδας για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της ΚΑΠ 2023-2027, για άλλη μια φορά δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Την ώρα που η παγκόσμια αγροτική παραγωγή αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, της ερημοποίησης αλλά και των αλυσιδωτών αρνητικών επιπτώσεων, που έχουν επιφέρει οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η ελληνική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ φημολογείται, σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, ότι ετοιμάζει να εντάξει στο στρατηγικό της σχεδιασμό για την νέα ΚΑΠ το μέτρο για πριμ εξόδου από το αγροτικό επάγγελμα και όλα αυτά απουσία διαλόγου και διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας.

Βρισκόμενη αντιμέτωπη με μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση, τώρα περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται το δυναμικό της σε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την ελληνική ύπαιθρο και έχουν μοχθήσει γι’ αυτή.

Επειδή, εδώ και μήνες διακινούνται μέσω διαρροών δημοσιεύματα για πριμ εξόδου,

Επειδή, η τήρηση στάσης αναμονής ενόψει των αποφάσεων για πριμ εξόδου μπορεί να οδηγήσει σε δέσμευση της αγροτικής γης και αύξηση της τιμής των γεωργικών εκμεταλλεύσεων,

Επειδή, ο διάλογος και η διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας θα έπρεπε να είναι εκ των ων ουκ άνευ για έναν σχεδιασμό που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές τους ανάγκες,

Επειδή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και το πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην παγκόσμια παραγωγή και το εμπόριο,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες που θα ικανοποιήσει η πιθανή ένταξη του πριμ εξόδου στην νέα ΚΑΠ;
  2. Ποια είναι τα κριτήρια πάνω στα οποία βασίζεται η ηγεσία του Υπουργείου για να πραγματοποιήσει έναν τέτοιο σχεδιασμό και ποια τα πραγματικά οφέλη που ανακύπτουν από αυτή;

The questioning MPs

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Αβραμάκης Λευτέρης

Αναγνωστοπούλου Σία

Arachovitis Stavros

Vardakis Socrates

Vetta Kalliopi

Yannoulis Christos

Gara Anastasia

Γκιόλας Γιάννης

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ηγουμενίδης Νίκος

Θραψανιώτης Μανόλης

Καλαματιανός Διονύσης

Κασιμάτη Νίνα

Kafantari Chara

Λάππας Σπύρος

Malama Sunday

Meikopoulos Alexandros

Μπάρκας Κώστας

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Παπαηλιού Γιώργος

Παπανάτσιου Κατερίνα

Πέρκα Θεοπίστη

Πούλου Παναγιού

Santorini Nektarios

Σαρακιώτης Γιάννης

Συρμαλένιος Νίκος

Τόλκας Άγγελος

Ψυχογιός Γιώργος

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img